2 - 1

HSV DUNO 1

3e klasse B

1 februari 2020 14:30

DUNO heeft na de mooie en belangrijke overwinning op Monster tegen Schipluiden een beetje zure nederlaag moeten slikken. Schipluiden, de ploeg van oud DUNO-trainer Benjamin van der Zwan ging er 6 minuten voor tijd met de winst vandoor.

Waar beide ploegen op een door de harde wind moeilijk bespeelbaar open veld met een gelijkspel genoegen leken te nemen was de einduitslag een niet verwachte meevaller voor Schipluiden en een forse tegenvaller voor DUNO.

Beide ploegen waren volstrekt aan elkaar gewaagd, beide ploegen hadden ook dat ene puntje verdiend.

Maar ja, de oude voetbalwetten laten zien dat als een ploeg wel de kansen krijgt maar deze niet verzilvert de kans groot is dat er aan de andere kant wel eentje invliegt. Dan is de voor DUNO bittere conclusie dat de punten verdiend naar Schipluiden gaan.

Schipluiden en DUNO ontliepen elkaar weinig vandaag. Schipluiden werd gesteund door een fanatiek clubje jonge supporters die de gehele wedstrijd voor vrolijk kabaal zorgden. Schipluiden speelde met name in de 1e helft een fletse wedstrijd. De harde wind in het voordeel van DUNO zorgde voor onzekerheid in de achterhoede waar opmerkelijk veel foutjes werden gemaakt. DUNO kon daar echter onvoldoende van profiteren.

Op eigen kracht.

In de 27e minuut kwam DUNO op eigen kracht en op fraaie wijze op een 0-1 voorsprong. Een afgemeten vrije trap van Erwin van der Harst werd goed en secuur in de doelmond gekopt door Jerry Hogeboom. De lange en balvaste spits Timo Tuin kopte vervolgens slim tegendraads in en liet zo Schipluiden doelman Twan Lansbergen kansloos; 0-1.

Met dit doelpunt zijn eigenlijk alle wapenfeiten van die eerste helft wel genoemd.

Snel in evenwicht.

Schipluiden zal in de rust wel het nodige gehoord hebben van trainer Benjamin van der Zwan want direct nam de ploeg, gesteund ook door de wind in de rug, het heft in handen en probeerde het DUNO onder druk te zetten.

Een slippertje van Jerry Hogeboom was de aanleiding voor de goal van Jeroen Hoornweg. In de 50e minuut profiteerde de Schipluiden aanvaller van het slippertje en ronde hij bekwaam af; 1-1.

Schipluiden zette DUNO vast op eigen helft maar was niet in staat zichzelf kansen te bezorgen. DUNO verdedigde degelijk al nam het soms wel wat risico door doeltrappen voetballend op het middenveld te bezorgen.

DUNO was met enkele snel uitgevoerde aanvallen gevaarlijk, zeer gevaarlijk zelfs.

In de 70e minuut ontsnapte Chico Mulder aan zijn directe tegenstanden en schoof hij de bal 2 meter voor het doel én voor de goed meegekomen Jordy Gout. Via een been van een verdediger verdween de bal alsnog niet over de lijn waar een ieder al op een doelpunt had gerekend.

In een wedstrijd waar de weersomstandigheden als een straffe wind in het nadeel zijn is een dergelijke misser een forse tegenvaller. Even later, in de 79e minuut was het Jordy Navarro die vanaf 25 meter hard uithaalde en de bal via de onderkant van de lat het veld weer in zag gaan. De rebound werd gemist door Chico Mulder waarbij doelman Twan Lansbergen er nog net een handje achter kon krijgen. Ook dit was een 200% grote doelkans die helaas gemist werd.

En ja, dan hebben we het weer over die oude voetbalwijsheid. Een vrije trap van Schipluiden bezorgde DUNO 6 minuten voor tijd de achterstand en dus de uiteindelijke nederlaag.

Volgens de verslaggever was het Chris van Beurden die DUNO koppend de das om deed maar eigenlijk is dit laatste voor alle DUNO’ ers van geen belang.

In de slotfase drong DUNO nog enkele keren stevig aan en ook toen was de gelijkmaker nog mogelijk geweest. Waar Fredrik Rodensio vorige week nog matchwinnaar werd schoor hij in de laatste minuut van de extra tijd wild naast en over.

Zo kan het gaan met voetbal. Vorige week een prachtige overwinning die soms met een beetje geluk tot stand kwam. Vandaag het omgekeerde, wel dikke kansen creëren maar niet scoren.

Vandaar dat Schipluiden en niet DUNO de punten mocht bijschrijven.

Komende weken blijven door deze nederlaag des te meer belangrijk. Wedstrijden tegen Quick Steps, Duindorp en Loosduinen MOETEN gewonnen worden.

Met de spelers die trainer Patrick Demmers op dit moment tot zijn beschikking heeft moet dat zeker kunnen lukken.

Te beginnen bij volgende week 8 februari; Quick Steps thuis!

Veel succes gewenst!

Opstelling: Bas Swillens, Jerry Hogeboom, Evert Steinvoort, Nick Heikoop (Maikel van Wijngaarden), Elyseo van der Graaf, Erwin van der Harst (Bennie Bor), Rico Westdorp, Jordy Navarro, Timo Tuin, Jordy Gout (Frederik Rodensio) en Chico Mulder.