Scheidsrechter

J.G.P. (Sjaak) Zuidwijk

Accommodatie

Onbekend

Waar alle toeschouwers en waarschijnlijk ook de 22 veldspelers zich aan het eind van de wedstrijd verzoend hadden met een gelijkspel stond na 93 minuten alsnog de 2-3 op het scorebord.

In de 93e minuut kreeg Jerry Hogeboom vanaf de strafschopstip, Chico Mulder was binnen de zestien neergehaald, de gelegenheid om alsnog twee extra punten mee naar de Nolenslaan te nemen. Jerry scoorde onberispelijk door doelman Dylan Voeten de verkeerde kant op te sturen. Met deze toch nog onverwachte overwinning doet DUNO in de strijd om los te komen van de degradatieplaatsen prima zaken.

Een onverdiende overwinning? Als je de kansen telt dan slaat de balans positief over naar DUNO. Maar in het voetbal gaat het niet alleen om de doelkansen. Loosduinen was op basis van fysiek krachtvoetbal en inzet een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. DUNO was voetbaltechnisch beter maar kon het fysiek moeilijk opbrengen om in de strijd van de wedstrijd met Loosduinen mee te gaan.

Met een puntendeling zou een ieder tevreden zijn geweest. Voor iedereen met een groen-zwart hart, en in Loosduinen waren er afgelopen zaterdag redelijk veel DUNO-supporters aanwezig, was de benutte strafschop van Jerry een extraatje. Voor Loosduinen waren de druiven zuur en na afloop van de wedstrijd was dat op en rond het veld ook duidelijk zichtbaar.

Met deze late overwinning heeft DUNO eigenlijk twee extra bonuspunten binnengehaald. Voor de stand op de ranglijst zijn deze twee extra punten natuurlijk uiterst welkom en voelen meer dan comfortabel. DUNO stijgt door de overwinning naar de 9e plaats en treft de komende zaterdagen concurrenten als Duindorp SV als Ariston’80.

De komende zaterdagen worden dus cruciaal voor DUNO waarbij de doelstelling van trainer Patrick Demmers was dat DUNO uit 4 wedstrijden (Quick Steps – Loosduinen – Duindorp – Ariston’80) 10 punten zou willen halen. Met de overwinning van vorige week staat de teller op de maximale 6 punten. Dat geeft de burger moed. Dat biedt vertrouwen voor de komende weken.

Realisme.

DUNO kan vandaag en morgen natuurlijk heerlijk nagenieten van die late en niet meer verwachte overwinning maar zal vanaf maandag weer met realisme naar de wedstrijd tegen Duindorp SV moeten toewerken.

Loosduinen liet zien dat DUNO niet op haar best is als er stevig en met veel fysieke kracht wordt gevoetbald. DUNO kroop vandaag door het oog van de naald en had de wedstrijd volkomen onnodig uit handen gegeven.

Beauty.

DUNO begon de wedstrijd met veel passie, strijd, inzet én met goed combinatievoetbal. Met de straffe wind tegen was DUNO goed in staat om de bal rond te spelen en te zoeken naar de vrije man. Al vroeg in de wedstrijd kwam DUNO op voorsprong door Timo Tuin. En hoe…..

Een afgemeten voorzet van de goed vrijgespeelde Tobias Wijling werd door Timo Tuin op een schitterende wijze afgerond. Met de rug schuin naar de goal nam Timo de voorzet vanuit de draai in éen keer op zijn slof waarbij de bal fraai in de rechterbovenhoek verdween. Een prachtig doelpunt dat uitbundig werd gevierd.

DUNO bleef de grip op de wedstrijd houden en liet Loosduinen niet veel verder komen dan enkele hoekschoppen. In de 24e minuut was DUNO dichtbij de 0-2 maar Chico Mulder kon net zijn voet niet tegen de voorzet van alweer Tobias Wijling krijgen.

Na een half uur gaf DUNO om onbekende redenen het initiatief uit handen. Loosduinen zag haar kansen stijgen en merkte dat DUNO terughoudend reageerde op het fysieke voetbal van Loosduinen. DUNO ontliep de duels, ging slordig spelen en gaf Loosduinen hiermee alle gelegenheid om beter in de wedstrijd te komen. In de 37e minuut kwam Loosduinen dan ook geheel terecht op de gelijkmaker. Tyrone Plas nam de bal met zijn rug naar het doel aan, kreeg teveel ruimte en maakte hier slim gebruik van door hard en onhoudbaar voor invaller doelman Max Fuld te scoren;1-1.

Na rust, Harun Ozkul was vervangen door Elyseo van de Graaf, eenzelfde beeld. DUNO kwam onvoldoende toe aan het eigen spel en moest toezien hoe Loosduinen steeds meer grip op de wedstrijd kreeg, dreigend was maar zelden echte kansen kreeg. In de 57e minuut kwam Loosduinen toch op voorsprong doordat wederom Tyron Plas koppend kon scoren waarbij hij onbedoeld de medewerking kreeg van DUNO doelman Max Fuld.

Met die 2-1 achterstand bleef het voor DUNO lastig voetballen en moeizaam strijden voor een beter resultaat.

Trainer Patrick Demmers besloot tot meer aanvallende impulsen en bracht Bennie Bor voor Jordi Navarro en Rodensio Frederik voor Remco van Weeren in het veld. En met succes.

DUNO ging weer rustiger voetballen, zocht weer de vrije man en probeerde met combinaties richting het doel van Loosduinen te komen. DUNO leek ook wat meer zelfvertrouwen te krijgen en ging met succes feller de duels aan. Een kwartier voor tijd leek Timo Tuin, hij vocht heerlijke sportieve duels uit met zijn directe tegenstander Jeroen Rampaart, de gelijkmaker te scoren maar zijn harde knal eindigde op de paal. Even later kwam Rodensio Frederik in goede scoringspositie maar schoot te enthousiast hoog over.

Uiteindelijk werd het goede voetbal en de inzet van DUNO beloond door diezelfde Rodensio Frederik. In een scrimmage scoorde hij 6 minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker.

Waar velen zich hadden verzoend met een gelijkspel kwam dan toch nog die 3e DUNO treffer. Scheidsrechter Zuidwijk gaf voor een ieder duidelijk zichtbaar aan dat er nog 4 extra minuten bijkwamen en kon even later na een overtreding op Chico Mulder niet anders voor een strafschop fluiten. Jerry Hogeboom bleef kalm en geduldig wachten totdat alle protesten waren verdwenen en zorgde voor opluchting bij alles wat groen-zwart was; 2-3.

Na 96 minuten floot scheidsrechter Zuidwijk voor het laatst en kon DUNO met drie punten naar de kleedkamers. Loosduinen was begrijpelijk teleurgesteld en had zichtbaar moeite met de frustraties.

Waar Loosduinen in de heenwedstrijd (0-1 overwinning) teveel had gekregen had het vandaag een punt verdiend.

Een oude voetbalwijsheid zegt dat aan het eind van de competitie iedere ploeg op die plaats staat waar het op basis van alle wedstrijden recht op heeft.

Opstelling: Max Fuld, Jerry Hogeboom, Remco van Weeren (Bennie Bor), Nick Heikoop, Jordy Navarro (Rodensio Frederik), Harun Ozkul (Elyseo van der Graaf), Tobias Wijling, Rico Westdorp, Erwin van der Harst, Timo Tuin en Chico Mulder.

Zaterdag 6 maart wederom een wedstrijd waar het echt om gaat; Duindorp SV.