Naaldwijk 1

3e klasse B

26 oktober 2019 14:15

K.N.V.B.

DUNO heeft deze zaterdag 26 oktober uiteindelijk het maximaal haalbare resultaat tegen Naaldwijk behaald: een zwaarbevochten gelijkspel.

Met tien man (in de 62ste minuut kwam DUNO door tweemaal een gele kaart voor Remco van Weeren met tien man te staan) werd DUNO tegen het bepaald niet slim voetballende Naaldwijk alsnog met de rug tegen de muur gezet, maar bleef de schade beperkt tot één tegengoal. DUNO kreeg zelfs met tien man nog goede kansen om alsnog een overwinning uit het vuur te slepen maar het vizier stond op de meest cruciale momenten niet op scherp. Jammer want er had alsnog een beter resultaat in gezeten. De hard werkende Evert Steinvoort kwam tot twee keer toe gevaarlijk voor het doel van Naaldwijk doelman Jeffrey Wubben maar zijn kopbal (naast) en zijn schot in de 94ste minuut verdween hoog over het doel.

Met deze puntendeling kon eenieder leven, zowel Naaldwijk als DUNO. Voor DUNO betekende het resultaat dat er in ieder geval NIET werd verloren, want dat was wel een heel vervelend scenario geweest. Tevens betekende het resultaat dat het in vergelijking met de afgelopen weken verbeterde spel ook daadwerkelijk werd beloond en wellicht tot meer vertrouwen leidt.

Uitblinker

Naast de ook vandaag weer betrouwbare doelman Bas Swillens en de zeer soepel spelende Rico Westdorp was Bennie Bor de absolute uitblinker. Bennie scoorde op fraai aangeven van Rico niet alleen de 1-0 maar hij was 96 minuten lang het altijd aanspeelbare rustpunt vandaag. Bennie speelde als in zijn beste dagen. Vrijwel alle ballen nam hij in een keer goed aan waarbij de bal ook direct goed lag om snel doorgespeeld te worden via óf een steekpass óf een op maat gesneden lange bal. Dankzij zijn fantastische techniek werden zijn medespelers keer op keer getrakteerd op altijd goed speelbare ballen. Bennie zorgde hiermee voor rust, voor balans op het middenveld en voor de nodige creativiteit. Het was vandaag gewoonweg een genot om naar deze stylist te kijken.

Naast een dergelijke stylist zijn ook hard werkende voetballers en “overwinnaars” nodig; technisch meer beperkte spelers die nooit opgeven en altijd “het snot voor de ogen willen werken”. Evert Steinvoort en Sergi Schaap waren daarvan vandaag het voorbeeld. Beide spelers speelden met hun ontembare werklust en doorzettingsvermogen een uiterst nuttige wedstrijd. Sergi streed 96 minuten lang, gaf zijn tegenstander weinig ruimte en ging voor iedere meter. Jammer was dat hij eenmaal een ongelukkige en onnodige overtreding in het strafschopgebied maakte waardoor Naaldwijk via aanvoerder Michiel van den Berg vanaf de strafschopstip de gelijkmaker mocht scoren.

Evert vocht weer als vanouds op zijn eigen wijze verbeten duels met zijn directe tegenstander en ging mee naar voren als dat maar enigszins mogelijk en verantwoord was. Jammer was dat Evert vlak voor tijd te weinig rust aan de bal had anders was de bal niet hoog over gegaan maar had DUNO alsnog op de valreep drie punten mee de kleedkamer in genomen.

Goede balans

Bovengenoemde voorbeelden geven aan dat de balans op het veld vandaag veel beter was dan de afgelopen weken. Strijdlust, concentratie gecombineerd met het goed uitvoeren van de opdrachten betaalde zich zichtbaar uit. Ook al moest uiteindelijk genoegen genomen worden met een gelijkspel, het ingezette herstel was duidelijk zichtbaar aanwezig.

Maar....: Beetje meer scherpte!

Het moet toch worden gezegd; een wissel die vier minuten in beslag moet nemen!

Erwin van der Harst grijpt naar zijn hamstring en gaat op de grond liggen omdat hij niet meer verder kan. Erwin loopt vanwege zijn blessure traag en langzaam van het veld, voldoende gelegenheid zou je zeggen om als wisselspeler klaar te staan. Niets van dat alles; Rodensio Frederik had nog vier minuten nodig om zich klaar te maken voor de belangrijke invalbeurt (kleding, schoenen, scheenbeschermers etc.). Als DUNO beter wil presteren, moet het ook op dit soort momenten scherper, veel scherper!

De wedstrijd

Onder leiding van de goed en correct fluitende scheidsrechter Scherpenhuyzen werd een sportieve wedstrijd gespeeld door twee ploegen die niet in hun allerbeste vorm staken maar wel allebei voor de overwinning streden.

Naaldwijk was de eerste tien minuten de bovenliggende partij. Zo kreeg de volledig vrijstaande Michiel van den Berg in de 7de minuut een goede kans, maar zijn schot werd gekeerd door Bas Swillens. Even daarvoor was Jordy Gout dichtbij een goal maar was zijn balaanname slordig waardoor zijn kans door ingrijpen van de Naaldwijk verdediging verdween.

Na de eerste tien minuten kreeg DUNO meer vat op het spel en was DUNO ook wat rustiger aan de bal. Rico Werstdorp was de man die aan de basis stond van de 1-0. In de 21de minuut zag hij vanuit zijn ooghoeken dat Bennie Bor zich vrijliep, de pass op Bennie Bor was precies op maat en de afronding beheerst: 1-0.

Ook hierna ontstonden er over en weer kansen. Doelman Bas Swillens stopte op fraaie wijze (zwevend én klemvast) een kopbal van Jordy van Calsteren en kon opgelucht ademhalen toen in de 42de minuut zowel Thomas Karsten als Danny Niel voor open doel de bal misten. Jordi Gout, goed en fraai vrijgespeeld door Makuka Mafuta (hij kan het wel degelijk maar laat het vooralsnog te weinig zien) dook ook tweemaal gevaarlijk op voor het doel van doelman Wubben maar miste het overzicht en de rust om de bal onder controle te krijgen.

Na de rust

Na rust eenzelfde spelbeeld waarbij Naaldwijk langzaamaan wat meer nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. In de 62ste minuut moest Remco van Weeren een corrigerende overtreding maken na balverlies van de vandaag overigens ook weer beter spelende Jordy Navarro. Aangezien dit zijn 2de gele kaart was kwam DUNO met tien spelers te staan. De druk van Naaldwijk kon redelijk goed worden opgevangen tot die ongelukkige en onnodige strafschop in de 70ste minuut.

Karakter en voetbal

Na de gelijkmaker gaf DUNO niet op en bleef het manmoedig én met verstand strijden voor de overwinning. De kansen hierop waren zeker aanwezig, het beetje geluk dat je op die momenten dan nodig hebt ontbrak vandaag.

Al met al een gelijkspel waar vriend en vijand zich bij neer kon leggen én de constatering dat de wijze waarop dit resultaat is behaald in ieder geval meer vertrouwen biedt voor de eerstvolgende wedstrijd; komende zaterdag in Wateringen tegen KMD

Veel succes gewenst!

Opstelling: Bas Swillens, Evert Steinvoort, Rico Westdorp, Sergi Schaap, Jordi Navarro, Remco van Weeren, Jerry Hogeboom, Makuka Mafuta (Rodion Pont), Bennie Bor, Erwin van der Harst (Rodensio Frederik), Jordy Gout.