3e klasse B

25 januari 2020 14:15

J.C. Hoogerbrugge

Na een uiterst moeilijke en moeizame eerste seizoenshelft heeft DUNO deze zaterdag 25 januari het publiek op Haagsche Dynamiek aangenaam verrast. Alleen aangenaam natuurlijk als men een groen-zwart hart heeft. De supporters van Monster zullen hier vast anders over denken.

Wellicht heeft de DUNO-selectie ook zichzelf een beetje verrast vandaag. Het was vandaag namelijk een heerlijke voetbalmiddag op Haagsche Dynamiek waarbij DUNO zonder meer haar beste wedstrijd van het seizoen speelde. Met name de eerste helft was van een hoog niveau.

DUNO heeft met de fraaie en klinkende 3-2 zege in ieder geval haar tegenstander Monster verrast. Monster, een zeer degelijke en fysiek sterke tegenstander waar je niet zo gemakkelijk van wint, zal vast en zeker met andere gedachten en met een ander perspectief naar Haagse Dynamiek zijn afgereisd. Monster staat stevig op een vierde plaats en heeft nog alle kans op een goed seizoenresultaat. DUNO daarentegen kende een moeilijke eerste seizoenshelft en bivakkeert in de onderste regionen van de 3e klasse B.

Vandaag, de start van de 2e seizoenshelft was alles anders.

Met het hart

DUNO speelde met het hart maar ook met gezond voetbalverstand. DUNO speelde vandaag uiterst effectief en bij vlagen met zeer aantrekkelijk voetbal. DUNO toonde lef, toonde veerkracht en toonde over meer dan voldoende voetbaltechnische kwaliteiten te beschikken.

Als je daarbij ook nog eens goed geconcentreerd blijft spelen en de organisatie op het veld puik in orde is dan is een zege als vanmiddag misschien ook wel een logisch resultaat. Want, dat blijkt vandaag dan toch maar weer, de ploeg van trainer Patrick Demmers kan uitstekend voetballen.

De wedstrijd

DUNO toonde vanaf het begin van de wedstrijd aan dat het aan een serieuze en belangrijke wedstrijd begon. Vanuit een uiterst goed georganiseerde verdediging werd een aantrekkelijke partij op de mat gelegd. Waar enigszins mogelijk werd zorgvuldig en creatief opgebouwd, werden de combinaties gezocht én de snelheid en techniek van met name Rico Westdorp en Chico Mulder. Tussen hen in stond Timo Tuin als lange en fysiek sterke spits, altijd goed aanspeelbaar en hard werkend in zowel de aanval als de verdediging.

Trio Chico, Rico en Timo

Klinkt overigens wel lekker; een trio spelers met namen als Rico, Chico en Timo. Dit trio was vandaag voor de Defensie van Monster een moeilijk te bespelen tegenstander. In de 9e minuut was het doelpunt van Chico Mulder, de eerste kans van de wedstrijd, hier een goed voorbeeld van.

Aan de rechterkant van het veld begon Rico Westdorp aan een solo waarbij hij met moeite kon worden gestopt. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van Timo Tuin die vanuit zijn ooghoeken de vrijstaande Chico Mulder zag staan. Met akelige precisie stuurde Timo de bal over 30 meter naar Chico die vervolgens fraai inkopte en  hierbij de lange doelman Willem-Jan Broch kansloos liet; 1-0.

Halverwege de eerste helft was Chico na een fraaie voorzet van Rico Westdorp dichtbij een tweede treffer maar wist doelman Willem-Jan Broch het schot goed te keren.

Druk zetten

DUNO bleef druk zetten op de verdediging van Monster en had in de 27e minuut wederom succes. Een op maat gesneden voorzet van Chico Mulder bereikte Rico Westdorp die fraai en beheerst het net vond: 2-0. Een ongekende en eerlijk gezegd ook onverwachte voorsprong voor DUNO.

Monster kon in aanvallend opzicht weinig potten breken. Dat was mede de verdienste van DUNO dat zeer sterk georganiseerd verdedigde waarbij waar nodig een dubbele dekking werd toegepast en er met veel energie en passie werd gespeeld.

Monster meer regie

In de tweede helft werd duidelijk dat DUNO het hoge tempo van die eerste helft niet nog eens 45 minuten kon volhouden. Hierdoor kreeg Monster meer grip op het middenveld en meer regie op de wedstrijd. Bas Swillens moest in de 54ste minuut handelend optreden bij een serieuze kans van Jurgen Warbout. Even later had Bas alle geluk van de wereld toen diezelfde Jurgen Warbout zijn boogbal niet in maar vlak langs het doel van Bas Swillens zag gaan.

DUNO kwam meer en meer onderdruk te staan maar slaagde er goed in om de aanvallers van Monster wat verder van het doel af te houden. Met name Remco van Weeren vervulde hierbij een hoofdrol door heel veel ballen op te vangen, te ruimen en te verdedigen.

Hoekschoppen

Monster was name gevaarlijk bij spelhervattingen als de hoekschoppen. Hoe meer DUNO onder druk kwam te staan, hoe meer hoekschoppen er weggegeven moesten worden.

Twaalf minuten voor tijd scoorde Monster vanuit een onoverzichtelijk scrimmage dan toch die voor hen zo belangrijke aansluitende treffer; 2-1. Voor Monster het sein om alles of niets te gaan spelen en de druk op het doel van DUNO te vergroten.

Invallers belangrijk

De voor Erwin van der Harst ingevallen Bennie Bor en de voor de moegestreden Timo Tuin ingevallen Rodensio Frederik waren uiteindelijk belangrijk en bepalend voor de derde treffer.

In de 82ste minuut speelde Bennie Bor zich op technisch fraaie wijze vrij waarbij hij de goed meegekomen Rodensio Frederik zeer fraai bediende. Op volle snelheid klopte Rodensio een verdediger en ook doelman Jan-Willem Broch werd fraai gepasseerd: 3-1.

Deze treffer gaf DUNO met nog zeven minuten te spelen wat meer lucht. De alsnog in de 87ste minuut gescoorde treffer van invaller Steve Hogervorst zorgde voor nog enkele hachelijke minuten waarbij het voor DUNO supporters wel even billen knijpen was.

De goed en ontspannen leidende scheidsrechter Joost Hoogerbrugge – hij floot onopvallend maar zeer gedecideerd en humorvol – maakte er na 95 minuten een einde aan waarna DUNO de mooie en fraaie balans kon opmaken: alle concurrenten verloren en zelf de winstpunten bijtellen!

Resultaat na vandaag is een stijging op de ranglijst naar een 11e plaats. Adel verplicht; volgende week tegenstander Schipluiden. Veel succes gewenst!

Opstelling: Bas Swillens, Jerry Hogeboom, Remco van Weeren, Nick Heikoop, Elyseo van der Graaf,  Harun Ozkul, Rico Westdorp, Jordy Navarro, Timo Tuin (Jordy Gout), Erwin van der Harst (Bennie Bor) en Chico Mulder (Frederik Rodensio).