Eindelijk... DUNO 1 sleept belangrijke overwinning uit het vuur

Ariston'80 1

3e klasse B

14 december 2019 14:15

R.Ditz

Eindelijk... waar vorige week DUNO een onnodige en ongelukkige nederlaag leed, konden vandaag na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ditz wel drie punten aan het totaal worden toegevoegd. Drie erg belangrijke punten, wellicht veel meer dan belangrijk. Zo vlak voor de winterstop in een fase waarin het voetbal wel steeds meer verzorgd is maar de punten uitblijven , een belabberde plaats in de onderste regionen van de 3e klasse B maar wel met vooruitzicht op aansluiting bij de middenmoot……dan is een overwinning gewoon hartstikke mooi en hartstikke lekker!

Waar concurrenten Duindorp en Quick Steps beide een puntje pakten kon DUNO drie vette punten aan te totaal toevoegen en stijgt het in alle bescheidenheid een plaatsje op de ranglijst waarbij – en dat is zeer wel mogelijk – de middenmoot slechts op zes punten afstand is.

Kortom; de overwinning tegen het sterke Ariston kan in deze fase worden gekoesterd. Trainer Patrick Demmers, Rob van Huijzen, Jan Ponsen, Maarten Speets en Nick van der Toorn kunnen met deze overwinning voorlopig even wat rustiger naast de kerstboom gaan zitten en zich voorbereiden op zaterdag 25 januari. Dan is de herstart van de competitie gepland.

Kunst- en vliegwerk

De overwinning op Ariston werd met name in de laatste 10 minuten met kunst- en -vliegwerk behaald. Een kwartier voor tijd kwam DUNO met tien man te staan, omdat Evert Steinvoort zijn directe tegenstander in scoringspositie, net buiten het strafschopgebied, vakkundig naar de grasmat werkte en begrijpelijk de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Evert maakte een voor zijn ploeg erg belangrijke en voor de overwinning ‘noodzakelijke’ overtreding op de snelle en technisch behendige Nicolas Fernandez. Zonder deze actie had Nicolas Fernandez alleen voor doelman Bas Swillens gestaan….

Leuke en sportieve wedstrijd

DUNO en Ariston waren de hele wedstrijd goed aan elkaar gewaagd. Beide ploegen hadden tot het laatste fluitsignaal ook één zichtbaar doel; winnen. Dit maakte het duel tot een voor de neutrale toeschouwer vermakelijk duel met alle aspecten die het voetbal zo leuk kunnen maken.

Onder zeer slechte weersomstandigheden bleven beide teams tot en met de laatste minuut strijden voor een goed resultaat waarbij – het moet gezegd – Ariston eigenlijk wel een gelijkspel had verdiend. Met name het laatste kwartier had DUNO nauwelijks meer antwoord op de vele en snel uitgevoerde aanvallen van Ariston maar bleef DUNO verdedigend zeer knap overeind.

Een wedstrijd dus waar alles in zat. Soms fraaie en snel uitgevoerde combinaties tussen Chico Mulder en Tobias Wijling, de fluwelen baltechniek van Bennie Bor en Rico Westdorp die ook op een nat en glad veld de bal vaak ‘aan een touwtje hadden hangen’. De ontembare inzet van Elyseo van de Graaf en Jerry Hoogeboom, het slimme en fanatieke jagen van Harun Ozkul, de onverzettelijkheid van Remco van Weeren, Nick Heikoop en Evert Steinvoort en last but not least de steeds weer zo belangrijke reflexen van Bas Swillens. Maar ook momenten van flipperkastvoetbal, gevaarlijk en een beetje dom balverlies op het middenveld (o.a. de oorzaak van de rode kaart van Evert Steinvoort) en te weinig rust aan de bal….alles was aanwezig vanmiddag.

Remco van Weeren

Remco van Weeren, de laatste weken doet trainer Patrick Demmers weer een beroep op hem, speelde een zeer degelijke wedstrijd. Remco weet als geen ander hoe hij het meest waardevol voor zijn ploeg kan zijn; in dienst spelen van het team en verdedigend consequent zijn man bespelen. Aanvallend was Remco vandaag zeer belangrijk. In de 19e minuut – DUNO mocht een hoekschop nemen - ging Remco mee naar voren en kopte de goed genomen corner van Chico Mulder onhoudbaar achter doelman Sjoerd Loenen:1-0.

Dit was ook een terechte voorsprong. DUNO had door het felle jagen door Chico al eerder twee onverwachte grote mogelijkheden gekregen waarbij een verdediger van Ariston net tijdig redding kon brengen.

De treffer van Remco zorgde voor zichtbare opluchting bij spelers en technische staf. Een kwartier later kwam DUNO op een ruimere voorsprong toen Tobias Wijling uit een scrimmage de 2-0 aantekende. Voor Tobias was dit een belangrijke goal, juist met de wetenschap dat hij vorige week in kansrijke positie zo jammerlijk faalde.

Snelle reflex

Ariston was een minuut na de goal van Tobias dichtbij een aansluitende treffer maar doelman Bas Swillens wist met een snelle reflex een zeker doelpunt te voorkomen waarna in de rebound de bal tegen de lat werd geschoten. Een gelukkig moment voor DUNO dus dat hiermee met een comfortabele voorsprong de rust in kon gaan.

Na rust eenzelfde spelbeeld, twee ploegen die bleven strijden voor een goed resultaat. Ariston had die tweede helft het beste van het spel en zorgde met snelle en goed uitgevoerde aanvallen voor druk op de verdediging van DUNO.

Veel uitgespeelde kansen kreeg Ariston niet. Wel zorgden enkele afstandsschoten voor gevaar, maar de verdediging van DUNO stond goed opgesteld en hield overwegend goed stand. In de 70e minuut kwam Ariston terug in de wedstrijd door Nicolas Fernandez; 2-1.

Druk op doel

Vanaf dat moment en zeker nadat Evert Steinvoort hierna een rode kaart kreeg, steeg de druk op het doel van DUNO. Met wat kunst- en – vliegwerk bleef DUNO knap overeind tegen een sterk aandringend Ariston.

Een prachtige, belangrijke en zelfs noodzakelijke overwinning geeft alles en iedereen met een groen-zwart hart weer wat lucht en wat ruimte. Vanaf 25 januari kan de inhaalrace daadwerkelijk van start met één gezamenlijk doel: behoud van de 3e klasse.

Nu eerst lekker met die overwinning onder de kerstboom gaan zitten, fijne dagen gewenst.

Opstelling: Bas Swillens, Evert Steinvoort, Tobias Wijling (Jordi Navarro), Remco van Weeren, Nick Heikoop, Jerry Hogeboom, Harun Ozkul, Bennie Bor (Erwin van der Harst), Rico Westdorp, Elyseo van der Graaf, Chico Mulder.