HSV DUNO JO19-1

35'

4e klasse 02

1 februari 2020 12:45

De eerste twee wedstrijden na de winterstop lukte het DUNO JO19-1 maar niet om te winnen. Aan de kansen die ze kregen lag het niet, maar de kansen afmaken was het grote probleem. 'Op deze manier kunnen ze nog wel drie weken door voetballen en dan nog scoren ze niet',  hoorde ik laatst al langs de lijn. Sinds het begin van dit seizoen zit het DUNO JO19-1 dan ook niet mee. Gelukkig is het team met de komst van Gino, Nino en Kevin nu eindelijk op sterkte. En onder de bezielende leiding van trainer Bert Korte zie je het team groeien. Dus vandaag kon het dan wel eens gaan gebeuren, eindelijk weer eens drie punten mee nemen naar de Haagse Dynamiek.

Voor de verandering speelden we weer eens een vroege wedstrijd om 12.45 uur. Omdat mijn andere zoon ook een vroege wedstrijd had, kon ik maar een wedstrijd bijwonen. Via de app werd ik op de hoogte gehouden van het verloop van de wedstrijd van DUNO 6. Zij gingen met een 1-3 voorsprong de rust in, maar uiteindelijk werd het daar 3-3. Het was deze zaterdag een hoop geregel. Om 11 uur werden wij op DUNO verwacht en nadat iedereen er was en over de auto's waren verdeeld, ging het naar Nootdorp. Daar zette ik zoonlief en teamgenoot af om terug naar het Haagse te reizen. Daar aangekomen ging het met onze honden richting pension omdat wij op vakantie gaan. Nadat ik de honden in goede handen had achtergelaten, ging ik terug naar Nootdorp.

Door dit alles miste ik het begin van de wedstrijd. Eenmaal aangekomen bij Nootdorp moest ik een eind wandelen naar het "echte" grasveld waar gespeeld werd. Langs de lijn was het een waar modderbad en het veld was niet veel beter. Bert vertelde dat beide teams last hadden van de harde wind die over het veld blies en van het bar slechte veld. Ondanks dat alles had DUNO de nodige kansen gehad die niet waren benut. Kort nadat ik was aangekomen  (in de 35e minuut) kreeg DUNO een corner en daaruit kopte Jessy de bal snoeihard in de kruising. Wat een mooie goal was dat. 0-1 en DUNO zette door. Echter de wind speelde een belangrijke rol deze wedstrijd. Hoge ballen werden door de wind opgetild en kwamen niet daar waar de spelers hem wilden. Maar dat probleem hadden beide teams. Over en weer ging de bal uit en kwam niet aan. En na 45 minuten blies, de overigens prima fluitende scheidsrechter, voor de rust. Tijdens de rust het veld nog eens goed bekeken. Zo op het oog zag het er goed uit, maar als je beter keek.....

In de rust had Bert het team omgezet omdat wij de tweede helft tegen de wind in moesten spelen. DUNO begon goed aan de tweede helft maar Nootdorp maakte goed gebruik van de wind. Maar een prima keepende Ramon hield zijn goal schoon. DUNO probeerde goede combinaties te maken en af en toe kwamen ze gevaarlijk voor de goal. Maar ook Nootdorp had een goede keeper op de lijn staan. DUNO hield achterin de boel goed dicht, waardoor we met de eerste drie punten dit seizoen naar de Haagse Dynamiek terug keerden. Jongens blijf goed trainen en volgende week opnieuw goed spelen tegen FC Oegstgeest. Vanaf onze vakantieplek zullen we jullie volgen.