78'

4e klasse 02

7 maart 2020 16:15

Marten Hof

Het is alweer een tijdje geleden dat DUNO JO19-1 een wedstrijd speelde, dus de jongens hadden er zin in. Doordat David, Kevin en Nino vanmiddag om verschillende redenen niet konden meespelen, kregen wij versterking van Kuba, Daan en Giovanni. Die allemaal al een wedstrijd in de benen hadden en ook Gino, Remco en Jesse hadden eerder op de dag al een wedstrijd met andere DUNO-teams meegedaan. De scheidsrechter van vandaag Marten Hof was zelfs al vanaf 08.45 uur actief. Een vroege wedstrijd als coach met zijn JO8, daarna zelf voetballen met DUNO 6 en dan in de late namiddag nog de wedstrijd van DUNO JO19-1 fluiten.

De wedstrijd stond om 16.15 uur gepland, maar toen ik aankwam, was het eerste nog volop bezig. Die waren op hun beurt later begonnen omdat de scheidsrechter van DUNO 2 te laat was. Hoe noem je dat ook alweer, een kettingreactie, met als gevolg dat onze wedstrijd pas om 16.40 uur begon. De fotocamera maar in de tas gelaten, want met kunstlicht is het lastig fotograferen. Dus als echte supporter langs de lijn gestaan en volop aan kunnen moedigen, dat dan weer wel.

Het is wel opvallend hoe snel de aanwezige toeschouwers na het duel van het eerste aan hun stutten trokken. In een niet al te sfeervolle ambiance begonnen we daardoor aan onze wedstrijd. DUNO en DWO gingen fanatiek uit de startblokken. En al snel golfde het spel op en neer, waarbij opvalt dat sommige jongens in hun spel enorm gegroeid zijn. Volgens mij komt dat doordat trainer Bert na de trainingen nog even apart met hen traint. Dit werpt duidelijk zijn vruchten af.

Toch kwam DWO na ongeveer twintig minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Dat viel even tegen, maar DUNO zet zijn schouders eronder en blijft samenspelen. En ongeveer 17 minuten later geeft Remco de bal goed voor en Dwight kan de gelijkmakende 1-1 binnen tikken. De aanwezige supporters zijn opgelucht en hopen op een goed vervolg. Die komt nog geen zeven minuten later als opnieuw Dwight DUNO op voorsprong brengt. Met die verdiende 2-1 voorsprong op het scorebord gaan we de rust in.

Na rust zette DUNO het spel van de eerste helft voort en binnen vijf minuten viel de 3-1 door een mooi doelpunt van Carlos. DUNO bleef goed combineren en in minuut 67 maakte Daan de 4-1 door de bal slim binnen te tikken. DWO gaf niet toe en bleef aanvallen. En twee minuten later maakten zij de 4-2. Het leek er even op dat dit een keerpunt zou zijn en DWO ging er ook weer in geloven, maar DUNO bleef voetballen en het koppie gebruiken. Dit zorgde ervoor dat Giovanni uiteindelijk met een bevrijdende goal de eindstand op 5-2 bracht.

Jongens, lekker gevoetbald en weer de winst binnen kunnen halen. Volgende week spelen we tegen Wilhelmus uit. Deze week lekker trainen en volgende week gaan we weer vol aan de bak.