Geplaagd DUNO J019-1 neemt zwaarbevochten punt mee uit De Lier

1 - 1

HSV DUNO JO19-1

2e klasse 03

19 september 2020 12:30

De competitiestart voor het vlaggenschip van onze jeugd was verre van ideaal, met slechts 13 spelers (vier spelers waren om verschillende redenen niet beschikbaar) reisde de equipe van Bert Korte en Ferry de Klerk af naar De Lier waar Lyra de tegenstander zou zijn. DUNO begon matig aan de wedstrijd en leek het eerste kwartier nog niet wakker, Lyra was wel bij de les op de aanvallers na dan want ondanks wat speldenprikjes was Lyra niet bijzonder gevaarlijk en hield DUNO relatief makkelijk stand.

Na het eerste kwartier kwam DUNO beter in de wedstrijd en nam de regie over van de Westlanders, in grote kansen resulteerde het echter niet maar Lyra had grote moeite om DUNO bij het doel vandaan te houden. Bij DUNO lukte voorin echter maar bar weinig,  men was tamelijk ongelukkig bij het maken van de juiste keuzes en ook de aansluiting was niet optimaal waardoor er geen echte grote kansen werden gecreëerd. Bij balverlies gold feitelijk hetzelfde dankzij uitstekend handelen van de mannen achterin werden in de eerste 30 minuten ook geen grote kansen weggeven.

Vlak na een half uur spelen, ging het echter mis. Een terugspeelbal werd door onze doelman niet op waarde geschat en een slim meegelopen speler van Lyra wist de bal in het doel te tikken ondanks dat onze doelman dit nog probeerde te verhinderen. DUNO was meteen van de leg en leek rijp voor de slacht, want Lyra nam meteen de regie weer over en DUNO zakte weg tot een zeer bedenkelijk niveau. Lyra voerde direct de druk weer op en begon meteen het doel van DUNO te bestoken het is dat de lat 2x en de paal 3x redding brachten want anders was de ruststand van 1-0 vermoedelijk veel hoger geweest,

Het moet gedonderd hebben in de kleedkamer want na rust leek DUNO herboren en werd Lyra direct bij de strot beetgepakt en vol onder druk gezet, maar net als in de eerste helft was DUNO ongelukkig in de afronding of zat er net een Westlands been tussen, de Westlandse doelman had het wel drukker maar hoefde zich nog niet gewonnen te geven. Het harde werken en energieverslindend offensief leek maar niet beloond te worden. Tot het moment dat de klok zo’n 60 minuten aantikte, een afgezwaaide bal kwam voor de voeten van captain Dwight terecht die op zijn beurt van een meter of 25 met buitenkantje rechts de bal hoog in het doel liet belanden een beauty! De doelman van Lyra was kansloos, alles en iedereen veerde op en vloog op de captain af die op zijn beurt rustig terug liep naar de middenlijn zonder echt te juichen.

Het leek het startschot tot een laatste offensief om de drie punten mee te nemen naar Den Haag maar zover kwam het niet. De krachten waren weggevloeid en het gemis van een volle bank waren merkbaar. DUNO werd gedwongen om de bus te parkeren en werd nauwelijks gevaarlijk meer. De Westlanders werden sterker en stookten het vuur richting DUNO weer op, maar waar doelman Gio in de eerste helft nog knullig geklopt werd, was hij nu de rots in de branding voor de Groen-Zwarten. Met een aantal uitstekende reddingen die je aan Manuel Neuer doet denken, hield hij zijn ploeg op de been en ook de lat werd nog 2x geraakt maar dat deed niets af aan de kunsten van de sluitpost aan DUNO zijde.

Het slot was voor de arbiter van dienst, steeds vaker ging de bal naar de Westlanders terwijl er toch voor de andere zijde was gevlagd en werden ook andere beslissingen van de leidsman steeds warriger. Dit leidde tot irritatie aan DUNO zijde. Hierbij werden twee man van DUNO binnen 5 minuten op een gele prent getrakteerd waardoor DUNO het laatste kwartier (uiteindelijk 25 min zelfs) met 9 man kwam te staan en pas in de slotminuten weer compleet was. DUNO hield met wat kunst en vliegwerk en goed keeperswerk stand en kreeg zelfs met 9 man nog twee dotten van kansen maar ze waren niet aan DUNO besteed. DUNO doorstond de extra blessuretijd van dik 10 minuten om zo een verdiend maar toch ook een teleurstellend punt mee te nemen naar de Haagsche Dynamiek.