Graaf W II VAC JO19-2

2e klasse 03

26 september 2020 15:30

R (Rob) van Grol

In het kielzog van het eerste, dat helaas een nederlaag moest incasseren tegen Loosduinen, was Graaf Willem deze zaterdag de tegenstander voor het vlaggenschip uit onze jeugd. Waar de réservebank de afgelopen weken dunbevolkt zag, was deze nu goed gevuld met spelers van diverse pluimage, buiten de terugkeerde Remco en Carlos sloten er ook spelers aan uit 17-2 en het tweede. Het begin van de wedstrijd was vanuit DUNO kant alleraardigst en van de Wassenaarse formatie leek men weinig te hoeven duchten. DUNO kon de bal op zijn gemak rond laten gaan en met geduld proberen de Wassenaarse defensie te slechten. Toch leverde dit niet echt grote mogelijkheden op want Graaf Willem bleek een taaie tegenstander te zijn, die zich niet zomaar gewonnen zou geven.

Ondanks dat DUNO het beste van het spel had, was men vanaf de zijkant niet tevreden en na een minuut of 20 werd er ingegrepen. Drie wissels en wat aanpassingen moesten dat opleveren waar DUNO naar op zoek was, een beloning. Die kwam er ook enkele minuten later: Justin passeerde twee man op het middenveld en legde de bal strak naar rechts, waar de opstomende Gio zo door kon richting de doelman. Met een strak schot liet hij hem kansloos, verdiend ook want Graaf Willem had zich nog niet veel laten zien op de helft van DUNO.

We gingen er maar eens goed voor zitten, maar waar je verwachtte dat DUNO door zou drukken en de wedstrijd al voor rust zou beslechten, kwam men bedrogen uit, Graaf Willem was wakker geworden en het spelbeeld sloeg om. Door de voorsprong leek DUNO verlamd en waren de organisatie en het geduld ineens weg. Niet veel later viel dan ook de 1-1. DUNO verdedigde knullig en de Wassenaarse aanvallers hadden hierdoor weinig moeite om door de DUNO defensie te slalommen en beheerst af te ronden. DUNO probeerde zich wel weer te herstellen, maar het gebrek aan communicatie en organisatie leidde alleen maar  tot frustratie en ergernis onderling waardoor er niet meer gevoetbald werd. De wedstrijd werd ook harder en dat hielp ook al niet echt mee.

Vlak voor rust moest DUNO  een penalty tegen incasseren. Onze captain moest aan de noodrem trekken in het strafschopgebied, na weer eens  onnodig balverlies overigens, waarop de arbiter niets anders kon doen dan resoluut naar de stip wijzen. Terecht overigens ondanks protesten van de thuisploeg. De pingel werd echter door Graaf Willem niet op waarde geschat en via de dwarsligger en met hulp van de  defensie onschadelijk gemaakt. 1-1 was dan ook de ruststand.

Na de rust ontstond er een echte wedstrijd waarin beide ploegen niet onder deden voor elkaar en vooral de randjes opzochten. Beide ploegen waren op zoek naar een treffer en kregen ook legio mogelijkheden daar toe. Maar aan beide kanten was men ongelukkig in de afronding of zat er net een been of speler tussen. Van goed voetbal was niet echt sprake meer mede omdat Graaf Willem met negen man kwam te staan en DUNO te gehaast probeerde om hiervan te profiteren.

Onder toeziend oog van de trainer van ons eerste elftal kwam DUNO op achterstand. Een pass vanuit het middenveld was onze achterhoede te machtig, waardoor de buitenspeler van Graaf Willem alle tijd had om de bal over doelman Gio te koppen. De punten leken vandaag mee te gaan richting Wassenaar.

Toch rechte DUNO de rug en met tien man kwam DUNO weer op gelijke hoogte Goed doorzetten van Justin die twee man het bos instuurde en daarna strak diagonaal afrondde, gaf DUNO weer hoop op een overwinning. Gast assistent Kenrick riep al bij de 1-2: tranquillo er is nog tijd genoeg en achteraf had hij gelijk.

Beide ploegen gingen op zoek naar de winnende goal en namen geen genoegen met een punt. Het werd ook grimmiger bij vlagen en zoals eerder al aangegeven het was een echte wedstrijd geworden. Rond de 70e minuut kreeg DUNO een strafschop, captain Dwight werd gevloerd en de arbiter wees naar de stip. De pingel was echter niet besteed aan de captain. Normaal gesproken zijn dit soort kansen een appel en een ei voor hem maar vandaag ff niet, hij schoot de bal rakelings naast de linkerpaal.

Het slot was voor de thuisploeg dat meer aandrong maar niet effectief was. Toch kwam vijf minuten voor tijd de bevrijdende 3-2. Gio werd goed weggestuurd vanaf links en al worstelend wist hij tussen twee man de bal hard genoeg te raken en de doelman te verschalken. Tot vreugde van iedereen met een DUNO hart! Ondanks een allerlaatste slotoffensief van de bezoekers, waarbij Jim nog de 3-3 wist te verijdelen, bleven de punten op de Haagse Dynamiek.