Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Verdiende zege DUNO JO19-1 levert koppositie op

Verdiende zege DUNO JO19-1 levert koppositie op

FC Zoetermeer JO19-2

0 - 3

HSV DUNO JO19-1

Competitie

2e klasse 03

Datum

3 oktober 2020 13:00

Accommodatie

Sportpark FC Zoetermeer
Scheglaan 11
2718 KZ
Zoetermeer
tel. 079-3619218

Het weer was net als het 'venue' van onze tegenstander grijs en grauw en allerminst uitnodigend voor een lekkere pot voetbal. Ondanks de verscherpte maatregelen van het kabinet en de clubs moesten we toch aan de bak vandaag in Zoetermeer. Het werd uiteindelijk een vermakelijk duel met het vlaggenschip uit onze jeugd als terechte winnaar! De eerste helft was er een uit het  boekje. DUNO begon fel en was op alle fronten de thuisploeg de baas. DUNO creëerde legio kansen en FCZ was nergens te bekennen. DUNO was heer en meester, een fijne opsteker na een hele moeilijke periode met zieken en blessures.

Na een kwartier kwam DUNO op een terechte voorsprong: een afgeslagen bal op de 16 kwam voor de voeten van controleur Breek, die zich niet bedacht en strak uithaalde. De bal belandde in de rechterhoek waarmee hij de doelman kansloos liet. Niet veel later viel ook de 0-2. Een combinatie tussen Breek en de captain die op zijn beurt Gio rechts de diepte in stuurde was voor de defensie van FCZ teveel. Gio kon op zijn gemak op de doelman afgaan en de bal beheerst in de linkerhoek parkeren. DUNO zat op rozen en ging op jacht naar meer. Het team speelde gewoon goed! Met name achterin had men de zaken top in orde. David en Edwin speelden alsof ze al jaren met elkaar speelden en Carlos en Jim heersten over hun directe tegenstander die kwamen er nauwelijks aan te pas. Ook het middenveld met Remco, Breek en Hamza functioneerde, waardoor er lekker gebald kon worden.

Meer goals kwamen er echter niet ondanks het overwicht. 1 op 1 was captain annex spits Dwight niet gelukkig dit duel. Minstens vijf keer verscheen hij in de eerste helft voor de doelman maar deze was niet te kloppen. Het leek wel of hij Pattex aan handen en voeten had gesmeerd. De enkele keer dat niet zijn hand of voet in de weg zat, ging de bal rakelings naast of net over de dwarsligger. Kortom, het zat de spits niet mee. Toch speelde hij een prima duel vandaag,  strooiend met passjes en altijd ruimte zoekend met oog voor zijn medespelers. Oog voor het duel had de arbiter in de eerste helft niet of nauwelijks, verscholen onder een paraplu en met de telefoon in de hand leidde hij het duel naar de rust met als tussenstand 0-2.

Van Gaal had dit een 'different cookie' genoemd als je het begin van de tweede helft had gezien. Door twee wissels aan DUNO zijde en positiewisselingen moest DUNO weer even zoeken naar vastigheden, FCZ greep direct DUNO bij de strot en nam de regie over van de groen-zwarte brigade. DUNO was het ff helemaal kwijt en FCZ begon zowaar aan te dringen, wat resulteerde in een aantal hachelijke momenten voor ons doel. Maar doelman Gio bleef kalm en hield zijn goal schoon, mede geholpen door de paal die een keer redding bracht. Met wat kunst en vliegwerk en goed ingrijpen bleven we dan toch op de been en na een kwartier ging de Zoetermeerse storm gelukkig weer liggen.

Langzaam nam DUNO weer de touwtjes in handen maar gemakkelijk zoals in de eerste helft ging dat niet meer. Een aantal spelers had toch last van pijntjes van de afgelopen weken en FCZ bleef speldenprikjes uitdelen, waardoor niet meer het niveau van de eerste helft gehaald werd. Toch waren er nog kansen genoeg voor DUNO om de uitslag veel groter te laten doen uitkomen, dan de einduitslag werd. Maar wat betreft het laatste stukje zat het ook niet mee, variërend van een verkeerde eindpass of net niet goed uitkomen qua positie. De grootste kans, een duikkopbal van Dwight, raakte de paal, waarbij zelfs enkele aanwezigen van de thuisploeg vonden dat dit een beter lot had verdiend.

Toch kwam DUNO op 0-3 nadat de zoveelste aanval in de kiem leek gesmoord, kwam de bal voor de voeten van Koen in de 16 die de bal hard genoeg wist te raken en via via via in het doel zag belanden. Het duel was beslist en op de overwinning valt weinig af te dingen.We hadden er misschien wel 10 moeten maken maar punten zijn punten en voorlopig staan we bovenaan, chapeau mannen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!