DUNO JO17-1 trekt winst op DHC na rust naar zich toe

1 - 2

HSV DUNO JO17-1

Hoofdklasse C

10 oktober 2020 15:30

De week voorafgaand werd de trainer opnieuw verrast met een aantal zieken en een geblesseerde. Met de hulp van de DUNO JO 17-2 (Quinten (k),Rehan en Sharif (bedankt) werd zaterdag aan de wedstrijd begonnen met een bespreking in de kleedkamer bij DHC. Tijdens de warming up raakte Peetu helaas geblesseerd en nam Rivano zijn plek over.

Met veel regen kwam DUNO goed uit de startblokken. Met drie tot vier goede kansen namen ze de eerste tien minuten het heft in handen. Helaas kwam DUNO niet tot scoren. DUNO kwam nog wel tot een paar schoten, maar echt problemen leverde dit voor de keeper van DHC niet op. Uit het niets bracht DHC de score zeer onverdiend op 1-0. Vlak voor het rustsignaal haalde DHC met een opzettelijke handsbal (niet bestraft met geel) een goede aanval van DUNO eruit. Dit was ook het laatste wapenfeit en gingen de teams de kleedkamers in met een 1-0 ruststand.

In de rust werd er met elkaar gesproken hoe we de wedstrijd konden doen kantelen. Zo begon DUNO, onder aanvoering van de sterk spelende Dante beter aan de tweede helft waarin DUNO weer een aantal goede mogelijkheden kreeg met een aantal schoten van Jason en kansen voor Justin. Uiteindelijk was het wel raak, uit een assist van Jason hoefde Diego enkel in te tikken (1-1). Tien minuten voor tijd kreeg DUNO een vrije trap net buiten de zestien meter. Overleg tussen de boys leverde op dat Diego achter de bal ging staan en de bal langs de muur schoot voor de 1-2. DHC probeerde nog wel maar echt grote kansen kregen zij niet meer. Al met al een verdiende overwinning en DUNO nam de punten mee naar de Haagse Dynamiek en verstevigde een plaats in de middenmoot.

Opstelling: Kuipers, Martha, Hamme, Van Grol, Leijen, Kenbeek, Neervoort, De Lange, Da Costa Gomes, Van Oostrom, Willems.  Assistent scheidsrechter: Van Werkhoven