Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Een goed stel samen: DUNO pakt de draad op en overtuigt

Een goed stel samen: DUNO pakt de draad op en overtuigt

Verburch

1 - 1

HSV DUNO 1

Daan Dekkers
Shyrano Karia
0'
Luc van der Knaap
... (kopbal)
42'
85'
Lars Veerman (kopbal)

Competitie

3e klasse B

Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Sportpark Verburch
Arckelweg 20
2685 SM
Poeldijk
tel. 0174-246136

Met een grijns van oor tot oor stapte linkermiddenvelder Lars Veerman zaterdag van het veld. Hij was het die DUNO 1 hoogstpersoonlijk aan een punt had geholpen tegen Verburch. Het werd 1-1 dankzij een kopdoelpunt van Lars in de 80ste minuut. Ook toen al stond er een stralende glimlach op zijn gezicht, want wanneer je als kleinste speler op het veld een beslissende inbreng hebt dan is dat natuurlijk geweldig mooi. Het was Jerry Hogeboom die tien minuten voor tijd de bal bij Lars deponeerde, door vanaf rechts een prachtige voorzet af te leveren. Lars zorgde voor een prachtig vervolg.

We zouden natuurlijk de anderen tekort doen door louter Lars als gevierde man aan te wijzen, maar het was in elk geval bijzonder en leuk dat de speler die donderdag nog zo ontspannen voor de camera van DUNO-TV had gestaan en hoopvol vooruitblikte nu een fraaie rol vervulde. Lars bekroonde daarmee de inzet van een compleet elftal, dat met elkaar een goed stel was en terecht een punt meenam uit Poeldijk. Sterker nog: het was helemaal niet raar geweest, wanneer DUNO de winst had gepakt. Want waar Verburch voor de pauze ietwat de bovenliggende partij was, kwam DUNO na de doelwisseling sterk terug en heerste volop. 

Relaxed fluitend

Het is dat de relaxed fluitende scheidsrechter Ed Pieterman na precies 45 minuten affloot, anders was de winst allicht nog wel meegegaan naar Den Haag. Je kon de leidsman overigens geen ongelijk geven. Hij was nat, drijfnat, de spelers waren dat en voor de toeschouwers hoefde je het ook niet te doen: die waren er nauwelijks. Op wat functionarissen na en een deel geblesseerde DUNO'ers was het muisstil op het Verburch-complex. Bizarre omstandigheden, maar het is wat het is. Je kon Pieterman niet ongelijk geven dat hij, na het feilloos leiden van dit duel, het na negentig rondjes op de klok voor gezien hield.

DUNO had dus best kunnen winnen - het was in elk geval erg fijn na twee mindere wedstrijden nu een hard knokkend team te zien. Een goed stel dus, dat elkaar door en door steunde. Kan het nog beter? Vast wel - maar daarvoor moet je met elkaar vertrouwen tanken. En dat is wat deze zaterdag in elk gebeurde: DUNO werkte zich in de wedstrijd en kreeg het voor elkaar de thuisploeg geheel terug te dringen. Bij het begin van de tweede helft drong groen-zwart de oranje-witte thuisploeg ver terug - en ook toen al had DUNO wel een doelpuntje verdiend. Maar helaas belandde de bal uit een verre trap van Lars op de lat en kopte Evert Steinvoort kort erna net naast.

IJzersterk

DUNO begin die tweede helft dus ijzersterk, met ook uit een hoekschop van Lars nog een kopkans voor Evert - maar ook die leed schipbreuk,. Daartegenover stelde Verburch na de doelwisseling bijzonder weinig; als dat al gebeurde toonde de defensie onder leiding van Kevin Hess en Maikel van Wijngaarden zich ijzersterk, of was doelman Bas Swillens overtuigend de sterkste. Het stond in die fase over het gehele veld gewoon goed, DUNO gaf nauwelijks wat weg en zat er bovenop.

Hier betaalde zich een weloverwogen strategie uit, met iets meer zekerheid op het middenveld waar die andere youngster, Olav Ruijl, als "nieuwe nummer zes" een sterk verdedigend blok vormde, samen met Tobias Wijling en Jerry Hogeboom. Daarvoor stonden Theophilus Ackon, Jaouad Bouyaouzan en Tobias Wijling er sterk; geruggesteund door nog twee defensieve krachten die nog genoemd mogen worden: Evert Steinvoort en Bilal Dari. In feite speelde DUNO vanuit een soort 4-5-1, maar het wisselde zo vaak dat de opponent geregeld het spoor bijster was.

Groeien

In die eerste helft was dat nog net even anders. DUNO moest echt groeien in de wedstrijd en had aan doelman Bas Swillens te danken dat het nog lang 0-0 bleef. Bas reageerde een paar maal alert bij een inzet van Verburch. Op slag van rust was hij echter kansloos toen de bal uit een vrije trap bij de langste man van het veld belandde: de 1-0 was een feit dankzij een fraai kopdoelpunt. Heel veel meer leverde die eerste helft niet op, of het moest de bevestiging zijn dat je hoopt dat Verburch - dat er zo op hoopt - een nieuw kunstgrasveld krijgt. Wat er nu ligt is keihard en bovendien: rond een van de 16-meter gebieden moet eigenlijk een bordje staan 'Pas op voor het opstapje', want de strook kunstgras die daar ligt steekt ver boven de rest uit. Je zou wensen dat de gemeente Westland de club snel een fraai nieuw veld gunt, op het verder zo mooie complex.

Wij koesteren de eerste competitiepunt, op weg naar het thuisduel tegen Ariston'80, aanstaande zaterdag. Het getoonde spel geeft alle aanleiding opgewekt vooruit te kijken!

DUNO: Bas Swillens, Evert Steinvoort, Kevin Hess, Maikel van Wijngaarden, Bilal Dari, Olav Ruijl, Jaouad Bouyaouzan (Soner Turgut), Jerry Hogeboom, Theophilus Ackon, Tobias Wijling en Lars Veerman.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!