... (schot)
90'

3e klasse B

19 september 2020 14:30

DUNO 1 heeft zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 5-2 verloren van en bij Schipluiden.

De forse uitslag staat; daar valt niets meer aan te veranderen maar dit wil niet zeggen dat DUNO een kansloze nederlaag heeft geleden, integendeel zelfs. Zonder de ploeg van oud DUNO-trainer Benjamin van der Zwan te kort te willen doen, Schipluiden won deze wedstrijd zeer verdiend, maar de forse nederlaag was wel enigszins geflatteerd. De laatste 10 minuten, bij een 4-2 achterstand, speelde DUNO achterin 1 op 1 en nam het in verdedigend opzicht bewust wat meer risico in de pogingen om alsnog een aansluitende treffer te scoren. Schipluiden speelde dit slim uit en scoorde in blessuretijd zo alsnog die voor DUNO vervelende 5e treffer. Door deze forse uitslag zit je ‘s avonds toch wat minder lekker op de bank.

De overwinning van Schipluiden was zoals gesteld verdiend. Waar DUNO in de eerste helft goed en bij vlagen zelfs uitstekend voor de dag kwam, daar speelde het de 2e helft een zeer fletse wedstrijd waarin het op het doelpunt van invaller Remco van Weeren na, geen enkele serieuze doelkans kreeg.

Het grote verschil tussen die 1e en die 2e helft laat zich niet eenvoudig verklaren en is wellicht huiswerk voor de echte voetbalspecialisten, de technische staf on der leiding van trainer Patrick Demmers.

Jonge debutanten krijgen een kans

Trainer Patrick Demmers liet twee jonge spelers uit de DUNO-jeugd hun competitiedebuut maken en dat is een goede zaak. Als vereniging zien wij natuurlijk graag dat jonge spelers een serieuze kans krijgen om zich in het eerste team te spelen. Olav Ruijl (18) en Lars Veerman (16) maakten vandaag hun debuut en speelden beiden een zeer behoorlijke wedstrijd. Natuurlijk mogen wij nog niet van hen verwachten dat zij beslissend zijn en/of een leidende rol op zich nemen. Het feit dat zij zich knap staande hielden en soms voor gevaar zorgden (de in fysiek opzicht nog mindere Lars was met zijn snelheid en handige bewegingen vaak een plaag voor de grote, fysiek sterke maar ook trage verdedigers). En ja, een foutje maken hoort er helaas ook bij. Olav en Lars zijn fanatiek en leergierig genoeg om hiervan te leren.

De eerste helft speelde DUNO dus een goede wedstrijd. De handige, snelle en zeer actieve Theophilus Ackon was lastig te bespelen voor de verdedigers van Schipluiden. Bennie Bor speelde bij vlagen zeer dominant en zorgde met zijn creativiteit voor gevaar. Ook Timo Tuin kon terugkijken op een zeer sterke wedstrijd; balvast, de oplossing naar voren zoekend en altijd op zoek naar het doel.

Onverwacht

In de 10e minuut kreeg Evert Steinvoort na een vlotte combinatie en een scrimmage de bal onverwacht voor zijn voeten. Geschrokken door deze kans én de ruimte schoot Evert helaas te gehaast en te zacht in waardoor doelman Twan Lansbergen redding kon brengen. Aan de andere kant had DUNO doelman Bas Swillens even later alle geluk toen Marnix Reisenweber voor open doel over kopte. DUNO en Schipluiden waren redelijk gelijk aan elkaar waarbij Schipluiden de kansen net  even handiger uitspeelde. In de 21e minuut was slordig wegwerken (waarom krijgt die bal niet een harde trap in het wilde weg als de situatie daar echt om vraagt!!??) de inleiding tot de 1-0 voorsprong door Koen Göbel. DUNO was geenszins van slag en pikte het goede tempo direct weer op en zorgde in aanvallend opzicht voor een aantal redelijke kansjes.

Corner

Bennie Bor liet zien dat hij een fantastische traptechniek  bezit. Een corner werd door hem hard en zuiver direct in het doel achter de kansloze doelman Twan Lansbergen getrapt; een werkelijk prachtig doelpunt!. Even later was Bennie Bor dichtbij de 2e goal voor DUNO maar kon diezelfde doelman Lansbergen nog net een paar vingers achter de bal krijgen en de bal over het doel tippen.

De 2-1 voorsprong van Schipluiden kwam eigenlijk uit het niets vallen. In de 40e minuut werd een wederom twijfelende verdediging verrast doordat Marnix Reisenweber hard en hoog in de korte hoek raak schoot. Hoewel ook dit natuurlijk een prachtig doelpunt was kon de DUNO verdediging zich wel afvragen hoe deze speler zoveel ruimte kreeg. Vlak voor rust was Timo Tuin nog dichtbij de gelijkmaker maar kon doelman Lansbergen tijdig redding brengen.

Andere wedstrijd

En tja, die 2e helft? Zonder wijzigingen en dus met dezelfde spelers was er sprake van een andere wedstrijd. Het middenveld van DUNO had onvoldoende grip op de wedstrijd en kon niet voldoende voor aansluiting met de aanval zorgden. Lars Veerman, Theophilus Ackon en Timo Tuin kwamen zo teveel op een eiland te staan.

Ook de wisselspelers Elyseo van de Graaf voor Lars en Remco van Weeren voor de licht geblesseerde Nick Heikoop konden hier niets aan veranderen.

DUNO moest toezien hoe Schipluiden steeds meer het initiatief naar zich toetrok en dreigender werd. In de 71e minuut scoorde Jeroen Hoornweg de 3-1 voorsprong voor Schipluiden na een verdedigingsfoutje/misverstand over buitenspel. Remco van Weeren zorgde er drie minuten later voor dat er toch nog hoop in een gunstige uitslag kwam door een door doelman Lansbergen verkeerd beoordeelde vrije trap van Timo Tuin alsnog in het doel te glijden; 3-2.

In de 81e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen Koen Göbel de 4e goal kon scoren veroorzaakt door een foutieve (trage) inspeelpass.

Conclusie. Een vervelende nederlaag met een hoge score. Je wil de seizoenstart liever op een andere manier bleven natuurlijk. Het goede spel van de 1e helft, de inbreng van jeugdige spelers die nog verder moeten en kunnen groeien aan de hand van meer ervaren spelers biedt alle perspectief voor dit seizoen. Zaterdag een thuiswedstrijd tegen Loosduinen, dan moet DUNO er twee volle helften met 100% staan.

Opstelling: Bas Swillens, Evert Steinvoort, Olav Ruijl (Jaoud Bouyaouzan), Nich Heikoop (Remco van Weeren), Bilal Dari, Jerry Hogeboom, Tobias Wijling, Bennie Bor, Timo Tuin, Theophilus Ackon, Lars Veerman (Elyseo van de Graaf).