91'
Remzi Maksuti (intikker)

5e klasse 05

26 september 2020 14:30

Een wel heel spectaculaire slotfase vandaag op Sportpark Ockenburgh. Vijf minuten voor tijd keken de groenzwarten nog tegen een hopeloze 2-0 achterstand aan, maar wisten het duel met een uiterste inspanning alsnog in balans te trekken. De fysiek sterke gastheren, eerder winnaar in de bekerpoule van DUNO 4, startten overtuigend en drongen DUNO op eigen helft terug.  Veel echte kansen leverde dit veldoverwicht in deze fase echter niet op en doelman Ramon kwam niet echt in de problemen. Via snelle tegenstoten verscheen DUNO aan de andere kant tot drie maal toe alleen voor de keeper, maar helaas ontbrak het op de beslissende momenten aan een effectieve afronding.

Toch was het gezien het spelbeeld niet meer dan verdiend, dat PGS via een kopbal uit een hoekschop de leiding nam. De dekking van de DUNO-defensie zag er daarbij niet helemaal jofel uit en bleek niet kort genoeg, waarvan de vrijstaande aanvaller even fraai als gretig profiteerde.

De tweede helft was zo ongeveer het evenbeeld van de eerste. Een veldoverwicht van het thuisteam, met af en toe gevaarlijke counters van DUNO. Een overtreding op captain Rudy belandde in eerste instantie op de stip, maar na intern beraad werd hij uiteindelijk toch net buiten de zestien gelegd. Jammer, maar hij leek eerlijk gezegd ook wat makkelijk gegeven door de verder prima leidende scheids.

In plaats van de gelijkmaker te incasseren leek PGS het duel enkele minuten later alsnog definitief naar zich toe te trekken. Balverlies op het middenveld leidde een snelle aanval over de rechtervleugel in. Randje buitenspel kon de bal strak worden terug gelegd op een inkomende speler die hard de 2-0 binnenschoot.

Tot overmaat van ramp moest vervolgens ook spits Karim het veld nog na een harde botsing ruimen en leek ons zesde op een afgetekende nederlaag af te stevenen. Een sowieso gehavend DUNO, want sterkhouders Casper, Joaquin, Marten en Daan, moesten het duel van vandaag al noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Maar dan waren er toch weer die mysterieuze krachten in de sport: DUNO kon met de laatste krachten direct terugslaan. De PGS-verdedigers dachten met nog een handvol minuten te gaan wellicht al dat de buit binnen was en Luuk kon er nog een keer snel vandoor. Alleen voor de keeper bleef hij koel en we konden de aansluitingstreffer bijschrijven.

Dat betekende natuurlijk nog spannende slotminuten, iedereen ging er langs de kant nog eens goed voor staan, PGS wankelde en DUNO wist uiteindelijk nogmaals te profiteren. Nu was het Tim Pronk, die in blessuretijd over rechts doorkwam en strak voorgaf. Remzi hoefde alleen nog maar tegen de bal aan te lopen om het groenzwarte feest compleet te maken. Op de valreep een zwaarbevochten 2-2 uit het vuur gesleept. Door erin te blijven geloven en uiteindelijk veerkracht te tonen. Met het publiek als grote winnaar, wie er op het nazomerende Ockenburgh niet bij was heeft wat gemist. Volgende week een derby, thuis tegen het groenzwart getinte RAS.