5 - 2

HSV DUNO 4

5e klasse 11

3 oktober 2020 14:00

Afgelopen zaterdag (3 oktober) het voorlopig "nieuwe voetbal".... Lege kantines, geen supporters en maar de vraag of we wel of niet gebruik kunnen maken van een kleedkamer ?! Gelukkig kregen wij twee kleedkamers, waar wij erg blij mee waren. We konden een zware wedstrijd verwachten, aangezien Valken alle bekerwedstrijden ruim hadden gewonnen als ook hun enige competitiewedstrijd. Het begin ging redelijk gelijk op, maar kwamen we na een klein kwartier op een 1-0 achterstand.

Ik kan er een heel lang verhaal van maken, maar binnen "een poep en een zucht" prikten ze er nog twee bij en keken we al tegen een 3-0 achterstand aan. Gelukkig maakten we gelijk de 3-1, door een snelle aanval over rechts, waarbij Nick Houweling de een na de andere tackle omzeilde en de bal strak de 16 inspeelde, waarna Wesley goed afrondde. Het snel uitvallen van Tim en ook nog een licht geblesseerde Warner deed ons geen goed. Al snel werd het 4-1 en 5-1.... en dat nog voor rust. Alhoewel de stand anders doet vermoeden, speelde we vanaf een minuut of 15 voor rust veel sterker en kregen we ook echt wel kansen.

Na rust hetzelfde DUNO als net voor rust, fel in de duels en strijden voor iedere meter. Dit leidde dan ook snel tot de 5-2, keihard ingeschoten door Tom vanaf een meter of 12. Ondanks de kansen, die helaas niet benut werden ( en die de uitslag wat dragelijker hadden kunnen maken ),gingen we toch met een goed gevoel van het veld. Een zeer sportieve wedstrijd met een zeer goed leidende scheidsrechter, die ook nog een pingel aan Valken gaf maar deze beslissing ( na gebruik van de VAR) alsnog introk.

Mochten de maatregelen blijven zoals ze zijn, spelen we komende zaterdag thuis tegen Semper Altius.