Frituurvet inleveren - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Frituurvet inleveren

Frituurvet inleveren

Frituurvet inleverenLever u gebruikt frituurvet in! Dit kan ook bij HSV DUNO. 'Hoe kan ik mijn gebruikt frituurvet wegdoen?' Veel mensen vragen zich dat af. Lever het in! Doe gebruikt frituurvet in een afgesloten fles in de gele container. Zo draagt u bij aan een groene samenleving want gebruikt frituurvet kan worden hergebruikt als biobrandstof. Het levert HSV DUNO nog een aardig centje op.


Waarom inleveren?

Gebruikt frituurvet en bakolie krijgt door het gescheiden in te zamelen een tweede leven als biobrandstof. Biobrandstof kan gebruikt worden in bijvoorbeeld tuinbouwkassen, warmtekrachtcentrales of in het vervoer.

Het inzamelen van vet en olie moet voor de Nederlandse huishoudens net zo gewoon worden als de inzameling van glas en papier. Dus doe mee en lever het in! 

De voordelen

  • Minder gebruik van fossiele brandstoffen en een lagere CO2-uitstoot
  • Minder rioolverstoppingen en dus minder maatschappelijke kosten
  • Extra inkomsten voor HSV DUNO

 Hoe inleveren?

Inleveren is gemakkelijk en kan simpelweg door het afgekoelde frituurvet terug te gieten in de originele verpakking of in een lege plastic fles. Sluit de verpakking goed en neem deze mee naar HSV DUNO. Deponeer de fles in de gele kliko in de gang achter het sponsorhome.

Frituurvet inleveren
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!