KNVB onderzoekt halve competities in categorie B-voetbal - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

KNVB onderzoekt halve competities in categorie B-voetbal

KNVB onderzoekt halve competities in categorie B-voetbal

7 juli 2020 12:00

GZ

De KNVB onderzoekt of in het lagere voetbal (de zogeheten B-categorie) een indeling kan worden gemaakt van halve competities. Dit onderzoek richt zich, aldus de voetbalbond, op een mogelijke aanpassing van het seizoen 2020/'21 voor deze groep naar twee competities van een half seizoen met poules van 6 teams. Dit scenario wordt nu bekeken, omdat de KNVB op een flexibele manier wil inspelen op een mogelijke tweede coronagolf.

We vinden het belangrijk om aan te geven dat het hier slechts gaat om een mogelijk scenario en hier nog geen definitieve beslissingen aan verbonden zijn.

Dit is wat de KNVB liet weten naar aanleiding van een onderzoek onder senioren voetballers in de B-categorie (11x11), dat vrijdag 3 juli werd uitgezet.

"Dit onderzoek richt zich op een mogelijke aanpassing van het seizoen 2020/'21 voor deze doelgroep naar twee competities van een half seizoen met poules van 6 teams. Dit scenario wordt nu bekeken, omdat we vanuit de KNVB op een flexibele manier willen inspelen op een mogelijke tweede coronagolf.

We vinden het belangrijk om aan te geven dat het hier slechts gaat om een mogelijk scenario en hier nog geen definitieve beslissingen aan verbonden zijn. De komende periode zullen wij op basis van de input vanuit de voetballers een weloverwogen beslissing nemen. Hiervan word je uiteraard op de hoogte gehouden.

Hieronder lichten we graag e.e.a. verder toe.

Aanleiding
De overheid roept op om reisbewegingen te beperken en flexibel in te kunnen spelen op een mogelijke tweede coronagolf in het najaar. Bij een nieuwe uitbraak kunnen er veiligheidsregio’s afzonderlijk gesloten worden zodat dit niet directe consequenties heeft voor andere regio’s. Als deze uitbraak geconstateerd wordt, willen we er als KNVB voor zorgen dat we flexibel kunnen handelen zodat er geen directe consequenties zijn voor het competitievoetbal in heel Nederland. Daarom kijken we naar het minimaliseren van de reisbewegingen binnen/buiten veiligheidsregio’s door middel van kleinere poules.

Een mogelijk scenario voor het seizoen 2020/'21 is het spelen van twee competities van een half seizoen met poules van 6 teams. Hiermee komt de KNVB tegemoet aan het verzoek van de overheid om reisbewegingen te beperken en zoveel mogelijk te opereren binnen veiligheidsregio’s en kunnen we flexibel inspelen op een mogelijke tweede coronagolf in het najaar.

Enquête onder voetballers
Voetbalplezier staat voor ons nog steeds voorop en daarom vinden wij het belangrijk om te luisteren naar onze voetballers. We zullen bovenstaand scenario dan ook gaan toetsen bij een representatieve doelgroep van 30.000 spelende leden in de B-categorie senioren middels een onderzoek op vrijdag 3 juli.

Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met KNVB Contact.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager"

DUNO_4.jpg
DUNO 4, in halve competitie?

 

Bron: KNVB
Delen

Lees meer over:
corona

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!