Publicatie van wedstrijdprogramma KNVB is bijzonder moment

1 augustus 2021 7:00

GZ

Je zou het bijna alweer gewoon gaan vinden: de publicatie van een wedstrijdprogramma door de KNVB. Het gebeurde zaterdag 31 juli 2021 en we mogen dat alles bij elkaar toch als een allesbehalve-als-gewoon-ogenblik beschouwen. Want: sinds de oorlog kenden we niet zo'n lange periode dat de voetbalbond geen wedstrijdprogramma's publiceerde. Corona maakte alles anders dan anders.

We markeren het daarom maar even. In de ochtend van de 31ste juli 2021 konden we dit aanschouwen via voetbal.nl:

Zaterdag 4 september
DUNO 1 - Zestienhoven 1, 14.00 uur
DUNO 2 - Zevenhoven 2, 11.30 uur

Het zijn de eerste wedstrijden van een hopelijk volwaardig voetbalseizoen. Twee bekerduels van onze selectieteams, binnenkort worden veel meer duels bekendgemaakt. Ook van niet-selectieteams senioren, vrouwen en alle jeugdteams.

Voor nu zijn we blij met weer een wedstrijdprogramma. Weet jij nog wat de laatste competitiewedstrijd van DUNO 1 was? Die speelden we op zaterdag 10 oktober 2020, thuis tegen Ariston'80. "DUNO staat als een huis", concludeerden we toen in het wedstrijdverslag. We schreven onder meer: "DUNO deed van begin tot eind van zich spreken en begon bovenal met een ijzersterke eerste helft. Binnen 21 minuten hadden we al meer kansen van groen-zwart gezien dan in de eerste twee wedstrijden van dit seizoen bij elkaar. Het stond goed, de spelers toonden zich gretig en er was volop de wil om voor elkaar te strijden; zie hier de ingrediënten voor een fijne overwinning. Al in de eerste minuut deed het middenveld van zich spreken: Lars Veerman worstelde zich aan de linkerkant langs z'n tegenstander en liet daarna de bal maar net voorlangs het doel gaan."

Als je dat zo terugleest, verlang je echt terug naar leuke tijden - met voetbal in het weekeinde, foto's, video's en teksten om erop terug te blikken. Het komt er dus echt aan, om te beginnen met het IM Cees IJspelder Toernooi, vanaf dinsdag 10 augustus. Komende maandag 2 augustus begint de selectie alweer met trainen, dus dan komen we in de stemming. De jeugdteams volgen niet snel daarna, op naar vrolijke tijden zou je zo zeggen.

laatste.jpgZo lang was het geleden: 10 oktober 2020, kort voor de aftrap bij DUNO 1 - Ariston'80 1 (1-0).