INTERVIEW Maarten Speets: 'Houd de motivatie vast' - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

INTERVIEW Maarten Speets: 'Houd de motivatie vast'

INTERVIEW Maarten Speets: 'Houd de motivatie vast'

4 januari 2022 7:00

GZ

Aan het begin van 2022 blikken we met enkele DUNO'ers vooruit naar wat komen gaat. Bovenal: hoe gaan zij om met de periode waarin we zitten? Als het eerste het woord aan Maarten Speets, tot voor kort assistent-scheidsrechter bij ons vlaggenschip (hieronder legt hij uit waarom hij daarmee stopt) en voorzitter van de zaterdagafdeling. 'Belangrijk is om de motivatie erin te houden - hoe moeilijk het ook soms is.'

Hoe is het met je?
Maarten: "Het gaat de goede kant op, ik heb persoonlijk een wat mindere periode achter de rug."

Nog goede voornemens?
Maarten: "Vooral gezond blijven en positief tegen de dingen aankijken in deze tijd. Dit is voor iedereen een lastige periode en we moeten het met z’n allen doen. Steun en help elkaar."

Wat is de status van de club zoals jij het zou omschrijven?
Maarten: "Ik vind dat moeilijk in te schatten. Veel leden zijn hun loopje kwijt en missen hun uitje. Belangrijk is om de motivatie erin te houden - hoe moeilijk het ook soms is. Er is geen draaiboek voorhanden hoe we met corona moeten omgaan. Het komt aan op rust en verstandige beslissingen van ons allemaal. Elkaar helpen en elkaar steunen waar dat kan. Uiteindelijk gaan we op een dag weer meer mogen en kunnen we meer doen."

Hoe zie jij de komende weken voor je?
Maarten: "Rustig, met weinig bewegingen op het veld, helaas. Hooguit je conditie op peil houden, ik hoop dat we weer wat meer mogen doen en het verenigingsleven leven weer op gang komt." (lees onder de foto verder)

Maarten_grens_1.jpg
Maarten Speets: 'Belangrijk is om de motivatie erin te houden - hoe moeilijk het ook soms is.'

Hoe zie jij dit seizoen verder verlopen?
Maarten: "Ongewis, het zou mooi zijn als we weer mogen voetballen en de competitie kunnen uitspelen. Veel leden zijn een loopje naar de club kwijt en doen andere activiteiten, als we weer meer mogen en kunnen staan er alweer oefenwedstrijden klaar en is het programma al klaar voor de komende zaterdagen, voetbal verleer je niet."

Je gaat zelf stoppen als assistent-scheidsrechter in elk geval - zo lazen we onlangs, hoe dat zo?
Maarten: "Fysieke belemmeringen als voornaamste, verder: ik doe binnen de club meerdere activiteiten, ik moet keuzes maken en daar de focus op hebben."

Maarten_grens_2.jpg
Maarten Speets in actie als assistent-scheidsrechter:  'Voetbal verleer je niet.'

Houd je de moed er in?
Maarten: "Binnenkort kan ik op vakantie en dan gaan we vast voetballen met z’n allen, dat zal toch wel weer mogen straks? Ik kijk daarnaar uit."

Nog iets dat je kwijt wil?
Maarten: "Ik wens iedereen een voorspoedig en gezond 2022. Wees lief voor elkaar."


Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
Interview2022

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!