B1 stunt: van 0-3 naar 5-4 in 35 minuten

24 april 2009 0:00

DUNO B1 boekte donderdagavond een sensationeel competitieresultaat: het elftal werkte in een restant van 35 minuten een achterstand van 3-0 weg en won met 5-4.

Daarmee behaalde het elftal van trainer Richard Douw (foto)uitermate belangrijke punten in de strijd om behoud. B1 speelde het restant uit van het eerder gestaakte duel tegen Papendrecht. DUNO begon aan die 35 minuten met een 0-3 achterstand. Het werd 1-3 en 2-4 en daarna ontstond een prachtig slotakkoord. Onder leiding van de scherp fluitende scheidsrechter H. Ismael werd het vlak voor tijd 5-4. Een prachtige opsteker.

Het bestuur voegt hieraan toe:
Niet alleen zaterdag 1 en 2 gaan een spannend weekend tegemoet. Ook de B1 heeft nog (twee) spannende wedstrijden voor de boeg. Aangezien er twee degraderen uit de 3e divisie heeft de B1 nog steeds een reele kans om zich te handhaven! Met drie punten boven de gevarenzone wordt het pompen of verzuipen. We wensen de B1 heel veel succes. De overwinning van donderdag is een mooie opsteker. Het bestuur

Het verslag van de wedstrijd:

Donderdagavond 23 april 2009 20.00 uur moest de wedstrijd Duno B1 - Papendrecht B1 uitgespeeld worden.
De wedstrijd was een paar weken geleden gestaakt, in de 5e minuut van de 2e helft wegens onenigheid tussen
een ( bege ) leider van Papendrecht en onze vlagger, bij een 0-3 stand.
Een haast onmogelijke taak stond jullie te wachten, maar kijk naar Willem II - ADO, 0-3 eindstand 3-3.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Voor Papendrecht maakte winst of verlies niets uit, voor ons wel.
Papendrecht kwam zeker niet om te verliezen, ruim een uur in de auto gezeten voor 35 minuten voetbal.
Het begin : Duno ging direct fel in de aanval met 4 voorhoedespelers, wat kan je anders. Een juiste beslissing
van Richard, de trainer, en ja hoor het werd beloond, 1-3 door Nicky. Wat later zelfs 2-3 door Aimen, het barstte los.
Maar Papendrecht liet zich niet zomaar in de luren leggen, en door een mooi afstandschot, werd het 2-4.
Einde verhaal zou je denken, maar nee hoor. De spelers vochten voor wat ze waard waren, en dat was vanavond heel veel.
Met eenmooie passeerbeweging en een mooi schot van Dave werd het 3-4, het dak ging eraf. Iedereen werkte en vocht
voor elkaar, klasse !
Je zou zeggen dat het al lang tijd moestzijn, maar dit was pas de 25e minuut. De laatste 10 minuten ging het er nog heviger
aan toe. Aimen maakte de 4-4, gelach en ongeloof bij Duno, werd er voor een stunt gezorgd ?
Ja !! Nicky maakte de laatste goal, het werd 5-4. Enorm veel vreugde bij Duno en minder bij Papendrecht.
Het was een stevige partij, maar ja je speelt ook landelijk.
Nog 1 punt enjullie zijn er weer bij volgend seizoen in de 3e divisie.