Seizoen 2008-2009 DUNO E1 in cijfers

30 juni 2009 0:00

Het begon al in mei 2008 met een 4-tal oefenwedstrijden die allen werden gewonnen waarvan 3 met grote cijfers.

In zijn totaliteit heeft Duno E1 96 wedstrijden gespeeld waarvan 71x gewonnen, 12x gelijk en slechts 13 nederlagen. Ze hebben maar liefst 475x gescoord en kregen er 139 tegen. Deze resultaten werden behaald in 23 competitiewedstrijden (als 2e geëindigd), 30 vriendschappelijk, 8 wedstrijden in de strijd om de KNVB beker (waarvan 1 toernooi met 4 wedstrijden) en 35 wedstrijden op 8 toernooien.

Op deze toernooien behaalden ze 6x de 1e plek, 1x 2e en 1x 3e. Op het 2 daags toernooi van Nootdorp werd Duno E1 niet alleen eerste, maar werd er ook een speler van de E1 uitgeroepen tot beste E speler van dat toernooi. Er werden 28 wedstrijden gespeeld tegen hoofdklassers op toernooien, de KNVB beker en vriendschappelijk. Daarvan won de E1 er 15 (waaronder tegen ADO Den Haag en de latere kampioen van de Hoofdklasse C Den Hoorn E1), werd er 5x gelijk gespeeld en 8x verloren (waaronder de finale om de KNVB beker tegen Spartaan'20 met 3-2)

Van die 475 doelpunten heeft Coen er 172 gescoord, Bram 66, Leroy 75, Rodi 11, Amit 43, Boris 16 en Kerem 6. Ik merk hierbij op dat ik pas na de 4 oefenwedstrijden in mei en de eerste 2 toernooien pas serieus de scores ben gaan bijhouden van de jongens, behoudens Coen. Dus hun werkelijk gescoorde doelpunten zijn hoger dan de thans genoemde. Van Duno E1 hebben 6 spelertjes een talentenstage afgewerkt bij de KNVB. Eveneens hebben een zestal stage gelopen bij ADO Den Haag en Sparta en niet zonder succes. Amit gaat komend seizoen naar Ado Den Haag en Rodi gaat naar Sparta. Heel veel succes jongens. Het absolute hoogtepunt van het seizoen was het internationaal voetbaltoernooi om de Hesby Cup in Waremme te Belgie. Sportief (2e) en sociaal (wat een interactie tussen de jongens, trainer, leider, begeleiders en meegereisde ouders!!!!!!!!) gezien een mijlpaal waar nog lang over nagepraat gaat worden. Cijfers en feiten om stil van te worden, geweldig. Ik wens een ieder een prettige vakantie en veel plezier in het komende seizoen.