Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Verenigings manager Erik Winkster stopt per 1 februari

Verenigings manager Erik Winkster stopt per 1 februari

14 januari 2011 0:00

Henk Ruijl

Verenigingsmanager Erik Winkster (foto) en DUNO gaan per 1 februari uit elkaar. Dat zijn Erik en het bestuur overeengekomen. Na elf maanden komt er een einde aan de samenwerking, die zo perspectiefrijk begon. Erik Winkster legt uit waarom.

Met het aanstellen van een verenigingsmanager wilde DUNO verder professionaliseren. Allerlei uitvoerende taken van de bestuurs- en commissieleden kwamen bij de manager terecht. In Erik Winkster, bekend als verslaggever van AD Haagsche Courant, werd een geschikte kandidaat gevonden. Inmiddels zijn we elf maanden verder, heeft het bestuur besloten dat de functie verenigingsmanager absoluut blijft bestaan, maar komt er een opvolger voor Erik Winkster. Alle reden hem te ondervragen.

Huh, wat nu? Jij gaat weg?
Erik: "Ja, ik stop in overleg met het bestuur op 1 februari. De samenwerking heeft al met al nog geen jaar geduurd, elf maanden om precies te zijn."

Leg eens uit, waar gaat het mis?
Erik: "Door allerlei omstandigheden, en we kunnen eerlijk tegen elkaar zijn: In de eerste plaats drukken de financiën om mij te betalen op de club en daar komt bij dat de subsidieverstrekking voor een tweede jaar geen automatisme bleek te zijn. Bovenal: ik ben voor twee dagen per week aangenomen. Gelet op het enorme takenpakket is dat gewoon onvoldoende gebleken. Voor iemand die toen hij kwam bij DUNO vier mensen kende, was die klus te groot. Ik zou meer tijd per week nodig gehad hebben om het goed te doen. Verder moet ik naar mezelf toe eerlijk zijn: ik heb de club niet kunnen brengen wat ik had willen- en moeten brengen."

Hoe kijk je dan nu tegen DUNO aan?
Erik: "DUNO is echt een heel leuke vereniging. Dat zeg ik uit de grond van m'n hart. Maar het is ook een club met nukken en soms onderlinge relaties die minder goed zijn. Ik heb dat niet kunnen oplossen, en dat spijt me wel. Dat neemt niet weg dat ik graag, met meer uren in de week, zou zijn doorgegaan. Want ik heb het hier ongelooflijk naar m'n zin gekregen."

Wat ga je na 1 februari doen?
Erik: "Ik ben nog in deeltijd actief voor de krant, wellicht kan ik dat aantal urenwat uitbreiden. Ik moet in elk geval weer een nieuwe baan vinden voor twee of drie dagen in de week. Dat zal een zware klus worden. Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik destijds de volledige baan bij de krant heb opgezegd en hier verenigingsmanager ben geworden. Dat was een goede keus. Ik heb veel kunnen doen, met mensen op alle niveaus kunnen spreken en een uitermate interessante tijd beleefd."

Hoe gaat het nu verder met jouw takenpakket?
Erik: "Vooralsnog draag ik de zaken over aan bestuurslid algemene zaken Alphons Pije. De club wil zeker, maar dan op een andere manier, een verenigingsmanager aanstellen. Dus de functie blijft behouden, maar zonder mij."

Dankjewel voor je werk en je openheid...
Erik: "Graag gedaan, het was een mooie tijd."

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!