Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wesley Spaans: Ik wil nog wat laten zien

Wesley Spaans: Ik wil nog wat laten zien

30 november 2009 0:00

Henk Ruijl

DUNO-spits Wesley Spaans (foto) blijkt in het duel tegen 's-Gravenzandse SV z'n enkelbanden te hebben beschadigd. Verrekt, ingescheurd - het kan allemaal. Tijd om Wesley zelf te spreken.

Hoe doe je dat, een wedstrijd uitspelen met zulke beschadigde enkelbanden?
Wesley: "Nou ja, ik dacht: dat valt wel mee. Ik ging tijdens die wedstrijd een luchtduel aan en kwam verkeerd neer. Ik ging door m'n enkel heen. Die klapte vervolgens naar binnen. Nadat verzorger Kees Buis bij me was geweest, dacht ik dat het wel weer ging. Zo voelde het ook. Totdat ik zondag wakker werd, ja toen verging ik van de pijn."

En toen?
Wesley: "Naar de EHBO geweest in het ziekenhuis. M'n enkel zit nu in het verband. Ja, ik weet: nu snel naar een fysiotherapeut en dan nog een keer terug naar het ziekenhuis. De diagnose is of een ingescheurde band of een verrekking. Misschien valt het mee, daar hoop ik maar op."

Hoe kon je eigenlijk doorspelen met zoveel pijn?
Wesley: "Ik had het gevoel dat we die wedstrijd konden winnen. De adrenaline gierde door m'n lijf. Ik dacht: ik ga er echt niet uit, wat er ook gebeurt. Dan verbijt je de pijn. Zo werkt dat. Bij mij wel. Ik wil alles voor de club doen."

Maar je won niet. Teleurgesteld?
Wesley: "Zeker, ik ging vlak voor tijd nog door hun verdediging heen, totdat ik werd neergelegd. Volgens mij kwam die jongen er met geel goed vanaf. We speelden opnieuw een goede wedstrijd, iedereen zei dat na afloop ook. Maar daar heb je niks aan."

En nu?
Wesley: "En nu? Man, we spelen nog elf wedstrijden en zijn pas halverwege. Heb je gezien hoe goed we met elkaar optrekken en ervoor gaan? Dan kan succes gewoon niet uitblijven! Ik geloof er nog helemaal in, zeker hoor."

Wanneer zien we jou weer op het veld?
Wesley: "Ik hoop dat deze blessure snel voorbij is. Nu kan ik even niet spelen, maar ik ga er alles aan doen om snel terug te keren. Dat wil ik voor mezelf, voor het elftal en vooral voor DUNO. Ik wil nog wel wat laten zien, reken daar maar op."

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!