Nacompetitie: bij gelijk doelsaldo eerst verlengen, dan strafschoppen

14 mei 2013 0:00

De KNVB heeft de spelregels gepubliceerd die van belang zijn voor teams die spelen in de nacompetitie. DUNO 1 en 2 hebben daarmee te maken. Uit deze brief: bij gelijke stand en doelsaldo over twee duels (waarbij uit-doelpunten NIET dubbel tellen) is er eerst een verlenging. Is de stand dan nog gelijk, dan volgen strafschoppen. DUNO 1 opent de nacompetitie zaterdag 18 mei met een uitduel bij Hellevoetsluis. Het tweede elftal speelt op Haagsche Dynamiek de return van de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Valken'68.

De KNVB meldt:
Geachte betrokkenen,

De komende weken worden er weer beslissingswedstrijden en wedstrijden voor de nacompetitie gespeeld. Met het oog op deze wedstrijden willen wij aandacht vragen voor het reglement voor de nacompetitie en het naleven van de ordemaatregelen, zoals deze zijn gepubliceerd in het bewaarnummer van de KNVB.

Reglement met betrekking tot wedstrijden in de nacompetitie voor senioren
Algemene bepalingen
ï‚· In alle klassen wordt gebruik gemaakt van het Digitale Wedstrijdformulier (DWF). Indien het DWF niet beschikbaar is in sportlinkclub zorgt de thuisspelende vereniging voor een papieren wedstrijdformulier.
ï‚· Indien er geen gebruik is gemaakt van het digitale wedstrijdformulier dienen de wedstrijdformulieren van de wedstrijden van de nacompetitie door de aangestelde scheidsrechter te worden gezonden aan het districtskantoor.
ï‚· Indien er geen gebruik is gemaakt van het digitale wedstrijdformulier worden de besturen van de beide betrokken verenigingen verzocht de uitslag van de wedstrijd zo spoedig mogelijk na afloop van de wedstrijd te mailen.
Alle klassen (m.u.v. nacompetitie standaard 3e/4e klasse zaterdag en zondag):
Voor de nacompetitie gelden de volgende regels:
ï‚· Na het afwerken van de eerste wedstrijd volgt een returnwedstrijd.
ï‚· Indien na het afwerken van deze twee wedstrijden nog geen beslissing door middel van wedstrijdpunten is verkregen, dan beslist het doelsaldo van deze twee wedstrijden. Is dit ook gelijk, dan wordt de 2e wedstrijd als volgt verlengd:
a. Onmiddellijk na het verstrijken van de 90 minuten wordt de wedstrijd, nadat er opnieuw is geloot voor beginschop of doelkeuze, met 2 x 15 minuten verlengd.
b. Na 15 minuten spelen wordt van doel gewisseld.
c. Is er, nadat 2 x 15 minuten is gespeeld, nog geen beslissing gevallen, dan wordt een beslissing verkregen door het nemen van strafschoppen zoals omschreven in de "Spelregels veldvoetbal".
ï‚· De winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de volgende ronde.