Wesley Spaans doet tegen SVC'08 van zich spreken

1 augustus 2009 0:00

Wesley Spaans (foto) heeft indruk gemaakt tijdens de seizoensouverture van DUNO 1 tegen SVC'08. Hij scoorde tweemaal.

Vooral de tweede treffer van Wesley, vlak voor tijd, was van een buitengewone schoonheid. Eerst verschalktede DUNO-spitsop onnavolgbare wijze een tegenstander in de middencirkel, daarna zette hij een prachtige aanval op waarbij ook Jeffrey Eversdijk uitstekend meedacht. Toen Wesley de bal van Jeffrey had ontvangen liet hij de doelman van SVC'08 met een lob kansloos.

Die goal betekende de 5-2 van DUNO in de wedstrijd, die onder de uitstekende leiding stond van scheidsrechter Gerard Breugem. Daarmee zette de ploeg van Jan Linkerhof een prima prestatie neer in deze eerste wedstrijd in de SVC-nederlaagserie. Aanstaande dinsdagavond ontvangt SVC'08 daarin hoofdklasser Scheveningen en voorlopig moeten de manschappen uit het vissersdorp die 5-2 nog maar zien te overtreffen...

DUNO was al voor rust via Wesley Spaans en Jeffrey Eversdijk op voorsprong gekomen, maar SVC'08 kwam op dekselse wijze terug in de wedstrijd. Sander Tomeij moest nog voor de rust twee doelpunten toestaan en zo was het halverwege 2-2. Roy Heikoop - zijn doelpunt leek verdacht veel op dat in de kampioenswedstrijd tegen Valken'68 -, Jonathan Roeleveld en dus Wesley Spaans zorgden in het tweede deel voor de toch riante uitslag tegen de tweedeklasser.

Trainer Jan Linkerhof zei na afloop tevreden terug te kijken op de wedstrijd, waarin Remco de Graaf en Nick van der Staaij hun debuut voor DUNO maakten. Het is een lekker begin in de wetenschap dat er nog heel wat sterke ploegen als tegenstander fungeren. Te beginnen a.s. dinsdagavond (19.30 uur) Laakkwartier in de Harry de Hartog-serie.

Ook DUNO 2 speelt dan tegen Laakkwartier, maar wel op eigen veld (19.30 uur). De reserves van Johan van Wijngaarden maakten er tegen SVC'08 eentje minder. Het werd 2-4, onder meer door twee doelpunten van een opvallend gretig spelende Brian van der Bol. Randall van den Broek - ook hij debuteerde bij DUNO - en Kosse Ruward maakten het kwartet treffers vol. In de tweede helft viel debutant Robert Paul Korving bij DUNO in. Doelman Jeroen Tomeij, ook nieuw, verdedigde het doel voor rust, Ian Meere erna. Goed om te zien was ook het meespelen van Jeffrey Brouwers die uit DUNO's A1 overkomt.

Tot slot, alle lof voor SVC'08 dat zich een uitstekend gastheer toonde. De haringen smaakten prima, de sfeer was voorbeeldig en de muziek reuzegezellig. Prettig om met zo'n vereniging op deze manier te kunnen samenwerken!