Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO JO10-1 tegen de ouders.

DUNO JO10-1 tegen de ouders.

13 juli 2021 9:30

Een trotse trainer

Gedurende een periode waarin er dagelijks voetbal op tv is, de profclubs in voorbereiding zijn en de amateurselecties eindelijk weer wedstrijden mogen spelen is er 1 wedstrijd die er boven uit steekt. Niet de EK finale, niet de JC schaal, maar DUNO JO10-1 tegen 'de ouders'! Al het hele seizoen wordt er naar uitgekeken. Al maanden wordt er getraind achter gesloten deuren onder de noemer van corona maatregelen, maar wij weten wel beter. Die ouders moesten buiten blijven zodat ze onze tactiek niet konden zien.

De regio cup werd gespeeld als oefenwedstrijden om ons op dit duel voor te bereiden en na 3 overwinningen waren we er klaar voor. Tijdens een roerige transferperiode wisten we een ruil te maken met ADO Den Haag, doelman Taylan werd afgestaan en daarvoor kregen we aanvallende middenvelder Jerry terug. Ook werd de aan de 10-2 verhuurde Toby terug gehaald. Tel hierbij de voor deze wedstrijd ingevlogen kleine broertjes Mika en Jax bij op en de 10-1 is klaar voor de aftrap.

De tegenstander had ook alles uit de kast gehaald en kwam op volle oorlogssterkte het veld op. Flitsende combinaties tussen de moeders en lange ballen van de vaders zorgden ervoor dat de jeugd het moeilijk had, maar door veel te combineren en op hoog tempo te spelen wisten ze toch een voorsprong te pakken  op de oudjes. Uiteindelijk werd het in de reguliere speeltijd 4-3 voor de oudjes, mede door een uitstekende sliding in de laatste minuut van Frank, die volgend seizoen de trainersstaf komt versterken en nu al zijn visite kaartje afgaf. Een mooie kopbal van trainer Alfons zorgde voor de bevrijdende vierde treffer en net als de 110 kilo wegende sponsor in Chinese competitie had ook sponsor R.Hahn zichzelf het elftal in gekocht en mocht hij zelfs scoren. Na een hands bal wist ook trainer Jeffrey vanaf de stip het net te vinden, waardoor de spelers nu alvast weten dat ze maar beter kunnen luisteren naar zulke getalenteerde trainers 😀. Er was nog enige twijfel over de eindstand omdat opa Nico als een duveltje uit een doosje opdook bij de tweede paal en prachtig binnen kopte, echter was hij toen nog supporter en bieden de VAR geen uitkomst, de gemiddelde leeftijd van de JO10-1 ging hierdoor wel omhoog waardoor er na de wedstrijd zelfs alcohol geschonken had mogen worden.

De penalty reeks werd opgeteld bij de stand waardoor alles nog mogelijk was, met nog 1 penalty voor de jeugd te gaan stond het 10-10, moet gezegd worden dat zowel Quinten (JO10-1) als alleskunner Musli (oudjes) enkele ballen op katachtige wijze redden en Davey de komende weken les krijgt in het nemen van strafschoppen van zijn moeder Eva die de bal haarfijn in de hoek plaatste. Davinia gaat daarentegen de verdediging trainen volgend seizoen, want menig Nederlands elftal speler kan aan haar fanatisme 'n een voorbeeld nemen, zelfs zoon Gianni moest na een bikkelharde tackle op de bal naar huis gedragen worden, kan ook zijn dat hij zo hard gewerkt had dat hij even bij moest komen.

O ja  de laatste penalty, 10-10 en de jeugd is door zijn speler heen, Mika en Jax hebben hun plicht al gedaan door te scoren, maar gelukkig staat de driejarige Joa (misschien zelfs jonger, maar hij nam hem als een grote jongen) klaar om de beslissende te nemen. Muisstil in het stadion en dan..........ontploft het.......... laag in het hoekje 11-10 voor de jeugd!

Na afloop was er nog eten en drinken verzorgd voor iedereen en werden Alfons en ik nog in het zonnetje gezet. Hartstikke bedankt hiervoor allemaal, het mogen trainen van deze groep jongens was al een kado op zich! 

Vol goede moed kijken we naar volgend seizoen, waarin Alfons, Frank en ondergetekende met waar mogelijk hulp van Jim en onder aanmoediging van alle ouders en uiteraard opa Nico, weer mogen genieten van het sprankelende spel van deze groep getalenteerde spelers.

Fijne vakantie en tot volgend seizoen,

Een trotse trainer
Jeffrey Walther

JO10-1.jpg

Bron: HSV DUNO
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!