Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vrienden worden leeuwen: hoe JO15-3 boven zichzelf uitstijgt

Vrienden worden leeuwen: hoe JO15-3 boven zichzelf uitstijgt

8 juni 2022 6:45

GZ

Van 3 tot en met 5 juni ging de DUNO JO15-3 op kamp naar Roosendaal. Hier was een internationaal toernooi, maar voetbal was toch wel een beetje bijzaak dit weekend. We gingen met een groep jongens die dit seizoen heel hecht zijn geworden. Een groep jongens die je misschien beter kunt omschrijven als een vriendenteam. In deze terugblik aandacht voor het sluitstuk van een onvergetelijk seizoen.

Begonnen in de vierde klasse. Een paar nieuwe jongens erbij van wie er sommigen lange tijd niet of nauwelijks hadden gevoetbald. Al snel ontstond er een groep die voor elkaar door het vuur gaat.

We werden kampioen in de vierde klasse en promoveerden naar de derde. Ook daar deden we het eigenlijk boven verwachting goed. Lange tijd meegedaan om het kampioenschap, maar helaas uiteindelijk als derde geëindigd. (lees onder de foto's verder)

JO15-3a.jpeg

Voor deze jongens wilden we het seizoen, wat voor een groot deel gedomineerd is door Corona, op een leuke manier afsluiten. Zoals eerder geschreven we gingen meedoen aan een Internationaal toernooi in Roosendaal. Jayden uit JO15-1 en Santino uit JO15-2 gingen ook gezellig mee. Helaas kon alleen Ole niet mee, want die ging een familieweekend weg.

Tenten in orde

Met 19 jongens en 3 drie trainers gingen wij vrijdag 3 juni op weg naar Roosendaal. Rond 20.30 uur kwamen wij aan. De jongens gingen de tent in orde maken en wij trainers namen een wel verdiend biertje.

Zaterdagochtend stond na een zeer kort nachtje om 07.00 uur het ontbijt gepland en om 09.00 uur de opening. Wij kwamen tot de ontdekking dat we als derde lasser meededen met een toernooi met voornamelijk verenigingen op divisie niveau of kampioenen uit de hoofdklasse.

JO15-3c.jpeg

Dit maakte iets in de jongens los wat wij vaker dit seizoen hebben gezien. Het werd een team! Een team dat er wel even voor ging zorgen dat niemand tegen DUNO wilde spelen.

Gelijkwaardig en soms beter

In de poulefase speelde we drie keer gelijk. 1-1, 0-0 en wederom 1-1. Sem en Thomas waren onze doelpuntmakers. In de duels merkten we dat we eigenlijk gelijkwaardig waren en soms momenten zelfs het betere van het spel hadden.

Na een heerlijke BBQ bereid door onze rots in de branding Freek beleefden wij een hectische nacht met veel onweer en regen. De andere tenten kozen eieren voor hun geld en gingen in de kleedkamers slapen, maar wij niet! Wij trotseerden het weer en stonden om 07.30 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt!

JO15-3d.jpg

De laatste poulewedstrijd was tegen Bennekom dat 2 divisie speelde. Ook hier waren wij beter, raakten wij zelf nog de lat en gaven eigenlijk geen kans weg. De kwartfinale was een feit!

Als leeuwen

We speelde tegen BSC Roosendaal. Derde divisie en met een spits die veel weg heeft van Steven Bergwijn! We speelden als leeuwen, moesten veel tegenhouden, creëerden ook nog wat kansen die we niet goed genoeg uitspeelden, maar 0-0 was een feit. Penalty’s!

Ieder team moesten er drie nemen. Thomas, Santino en Almir durfden de taak aan. Als groep stonden we op de middenlijn de jongens aan te moedigen die de lange weg moesten afleggen naar de penaltystip. Alle penalty’s gingen raak. Als laatste mocht onze stille kracht, onze aanvoerder Almir de penalty nemen. Perfect ingeschoten, maar misschien nog beter naar de uiterste hoek gedoken door de keeper van BSC Roosendaal. De keeper pakt hem!

Net zo mooi als winnen

We zijn uitgeschakeld in de kwartfinale, maar wat toen gebeurde was eigenlijk net zo mooi als winnen. Zonder ook maar boos te worden ging het hele team naar Almir toe om hem te troosten!

JO15-3e.jpeg

Dit is wat wij dit seizoen hebben bereikt met de jongens. Misschien individueel niet de beste voetballers, maar als team onverslaanbaar.

TROTS OP JULLIE
De trainers


 

 

Bron: DUNO
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!