Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

INTERVIEW Kenneth Lamens: 'Spelers hebben mij aangenaam verrast'

INTERVIEW Kenneth Lamens: 'Spelers hebben mij aangenaam verrast'

3 september 2021 7:00

GZ

In Kenneth Lamens heeft de DUNO-selectie een trainer die zaterdag 4 september debuteert met z'n eerst officiële wedstrijden. DUNO 1 ontvangt Zestienhoven, DUNO 2 speelt thuis tegen Zevenhoven. Een mooie aanleiding Kenneth aan de tand te voelen. Over hoe de selectie ervoor staat, over ambities en meer. Aan de vooravond van het seizoen 2021-2022 een interview met DUNO's kersverse oefenmeester. 'Veel spelers hebben mij verrast.'

Komende zaterdag de eerste bekerduels voor beide selectieteams, hoe staan we ervoor?
Kenneth: "We hebben de afgelopen vier weken hard getraind en vier redelijke oefenwedstrijden afgewerkt. Ik denk dat we al aardige stappen hebben gezet en in de afgelopen wedstrijden op sommige momenten al hebben laten zien wat we in huis hebben en waar we naar toe willen. Aanstaande zaterdag gaan we voor zover nu bekend redelijk compleet de beker in en zullen we zien waar we staan."

Misschien gaan we nu eigenlijk even te hard, want: hoe is het met jou? Hoe is je komst naar DUNO jou bevallen?
Kenneth: "Met mij gaat het prima. Het bevalt me erg goed bij DUNO. We hebben een goede selectie met erg veel potentie, het is heerlijk om wekelijks weer met deze jongens aan de slag te gaan. Samen met de staf, de technisch coördinator en de verantwoordelijke mensen vanuit het bestuur proberen we alles rondom de selectie ook zo goed mogelijk te regelen. DUNO is een mooie familiare vereniging met ambities en veel welwillende vrijwilligers. Ik voel me er erg thuis en hoop op een heel erg mooi seizoen waarin we als een groot DUNO streven naar het hoogst haalbare en hier ook alles voor zullen doen."

En nog even: hoe ziet jouw leven er buiten DUNO uit? Gezin, werk, verder?
Kenneth: "Ik ben getrouwd met Linda en vader van twee dochters, Yennah van 13 en Aimee van 9. Verder ben ik projectleider bij de facilitaire organisatie van de overheid, probeer ik mezelf enigszins fit te houden in de sportschool, kijk ik graag naar mijn dochters wanneer zij een wedstrijd hebben. Yennah doet aan turnen en Aimee zit op handbal."

Wat zijn jouw verwachtingen van dit seizoen, in beker en competitie?
Kenneth: "Ik vind het heel moeilijk verwachtingen uit te spreken aangezien het lastig is om de kwaliteit van onze tegenstanders in te schatten. We zullen elke wedstrijd voor de winst gaan en dit altijd proberen met een herkenbare speelstijl, strijd en beleving te doen. In eerste instantie is het van belang dat we boven de negatieve streep blijven en van daaruit verder kijken wat het hoogst haalbare is. Als blijkt dat er meer voor ons in zit dan zullen we het zeker niet laten om dit op dat moment ook uit te gaan spreken." (lees onder de foto verder)

Kenneth2.jpg
Kenneth Lamens: 'Het is heerlijk dat we weer voor het echie mogen.'

Zijn er dingen waarvan je vindt: die wil ik echt zo snel mogelijk beter hebben in mijn selectie?
Kenneth: "Natuurlijk, ik denk dat je als trainer, staf en groep nooit tevreden moet zijn. We moeten iedere week weer keihard werken aan verbetering, op alle fronten, fysiek, conditioneel, voetballend en tactisch. Het mooiste als trainersstaf is als je week in week uit spelers ziet verbeteren. De eerste stappen zijn gezet en we gaan gewoon op deze voet verder, dan ben ik er van overtuigd dat we mooie wedstrijden op de mat gaan leggen."

En ben je blij verrast door spelers, ontwikkelingen?
Kenneth: "Zeer zeker. Er is een aanzienlijk aantal spelers dat mij en de overige staf aangenaam heeft verrast. Iedereen die ons de afgelopen weken heeft gevolgd weet dan ongetwijfeld over wie ik het heb."

Lekker he, weer voetballen? Het clubleven... heb je dat gemist?
Kenneth: "Het is heerlijk dat we weer voor het echie mogen. Weer ergens naar toe trainen, de beleving en de spanning. Daar doe je het toch uiteindelijk voor. Als we dan ook nog eens goed gaan presteren wordt het clubleven buiten het veld ook gezellig."

Nog iets dat je kwijt wil?
Kenneth: "We hebben behoorlijk wat nieuwe spelers en ik denk dat het stuk voor stuk geweldige mannen en vrouwen zijn. Als nieuwe speler is het altijd even zoeken naar je plekje binnen de selectie maar ook zeker binnen de vereniging. Als je je ergens fijn voelt bevordert dit vaak de prestaties. Laten we er daarom met z'n allen voor zorgen dat de nieuwe spelers zich welkom en gesteund voelen."

Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
Kenneth Lamens

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!