Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Michel Mafficioli nieuwe trainer DUNO 2 seizoen 2022-2023

Michel Mafficioli nieuwe trainer DUNO 2 seizoen 2022-2023

1 april 2022 20:45

GZ

De technische commissie is trots en blij te kunnen melden dat Michel Mafficioli komend jaar trainer van DUNO 2 zal zijn. Op dit moment is Michel nog trainer van JO19-1, maar hij zal volgend jaar het tweede van DUNO trainen en coachen. Verder zal clubman Nathan Hamme zich als assistent-trainer voor de selectie blijven inzetten. Hierdoor is de trainersstaf van de ZaMi- selectie voor komend jaar ingevuld.

LEES OOK: Kenneth Lamens ook volgend seizoen trainer DUNO
LEES OOK: Medische staf onder leiding van Xander Rietbroek verlengt bij DUNO

(lees meer onder de foto)

Michel_Mafficoli.jpeg
Michel Mafficioli, trainer DUNO 2 volgend seizoen.

Dit verhaal publiceerden wij met de komst van Michel naar DUNO:

Michel Mafficioli, leerling van Andre Wetzel, trainer DUNO JO19-1

Michel Mafficioli is volgend seizoen de trainer van DUNO JO19-1. Daarmee krijgt de oudste spelersgroep bij de jeugd een trainer die het vak leerde onder meer bij oud-prof en huidig HVV-trainer Andre Wetzel. Ook trainde Michel de senioren van Loosduinen. In Michel keert een oud-voetballer terug bij de club. Jeugdvoorzitter Joey Feitz: "Ik ben trots dat we Michel hebben weten te strikken voor DUNO." Een interview.

Michel welkom, wat heeft jou doen terugkomen naar DUNO?
Michel: "Joey Feitz (onze jeugdvoorzitter; red.) belt me eigenlijk ieder jaar wel even bij te praten en of ik wellicht interesse heb om een elftal bij DUNO te trainen. Zo ook dit jaar weer. Ik heb de afgelopen jaren seniorenelftallen getraind, maar in Corona-tijd zijn er gewoon minder beperkingen voor jeugdelftallen. Daarom heb ik de deur naar de jeugd toch weer open gezet en ben ik het gesprek aangegaan bij DUNO. In de prettig verlopen gesprekken werd het snel duidelijk dat de visie van de club aansluit aan op mijn eigen visie. En als ik naast de onder 19-1 ook nog samen met Nathan Hamme het onder 23 elftal kan gaan trainen, dan is het een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat de stap van de jeugd naar de seniorenselectie kleiner gaat worden. Een uitdaging die ik graag aanga. Daarnaast voelt het ook gewoon goed om weer terug te zijn!"

Terug als trainer, bij de club waar je ooit voetbalde. Neem ons nog even mee naar je loopbaan bij DUNO?
Michel: "In 2003 ben ik van SOA, naar DUNO gekomen. Er speelden al een aantal vrienden van me op DUNO en ik was al af en toe komen kijken. Dat was erg gezellig in de oude kantine kan ik je zeggen! Ik heb vervolgens vijf seizoenen selectie gevoetbald bij DUNO en ben daarna weer teruggegaan naar SOA, Wateringse Veld. Nadat ik gestopt was met selectievoetbal, ben ik weer teruggekeerd naar DUNO. Dit keer om in een vriendenteam te spelen met o.a. Joey Feitz, Nathan Hamme en Jeroen van der Zwan als leider. En komend seizoen dus weer terug op de club, ditmaal als trainer."

Stel jezelf nog even voor, hoe oud ben je, wie is Michel Mafficioli, wat doe je allemaal?
Michel: "Michel Mafficioli, 42 jaar, en ik woon samen met Daisy. Ik werk alweer ruim 20 jaar bij NN Investment Partners, waar ik diverse operationele zaken doe rond beleggingen voor particulieren en pensioenfondsen."


==============================================================================================================
Michel Mafficioli: "Als voetballer gaf ik altijd 100% en heb ik daardoor het maximale uit mezelf kunnen halen. Diezelfde mentaliteit probeer ik als trainer over te brengen op mijn spelers."
==============================================================================================================

Hoe ben je het trainersvak in gerold?
Michel: "Evert Steinvoort senior heeft jaren geleden wel eens een opmerking gemaakt dat ik trainer zou moeten worden. Toen heb ik daar eigenlijk verder geen aandacht aan geschonken, maar wel met Evert afgesproken dat als ik op een dag toch het trainersvak in zou willen ik sowieso met hem zou moeten gaan praten. Nadat ik klaar was met selectievoetbal en ook een aantal jaren in een vriendenteam gespeeld had, merkte ik dat ik het prestatievoetbal en de spanning die daarbij komt kijken toch wel miste. Ik heb daarom na overleg met Evert besloten om me te gaan richten op het trainersvak en daar het maximale uit gaan proberen te halen voor mezelf."

Welke club(s) heb jij inmiddels onder handen genomen?
Michel: "Ik ben als trainer begonnen bij SV Loosduinen en heb daar achtereenvolgens de B1, A1, weer de B1 en vervolgens het 2e elftal getraind. Daarna ben ik naar HVV gegaan, waar ik het 2e elftal getraind heb - wat eigenlijk een onder 23-elftal was, gezien het feit dat de gemiddelde leeftijd daar ruim onder lag. Daarnaast heb ik bij HVV samen met Andre Wetzel training gegeven aan de JO19-1. Erg leuk en leerzaam om met een oud-proftrainer samen te werken kan ik je zeggen."

Wat kunnen we bij DUNO JO19-1 van je verwachten?
Michel: "Als voetballer gaf ik altijd 100% en heb ik daardoor het maximale uit mezelf kunnen halen. Diezelfde mentaliteit probeer ik als trainer over te brengen op mijn spelers. Daarnaast ben ik vooral een trainer die het elftal laat uitgaan van eigen kracht en waar mogelijk de speelwijze aan zal passen zodat spelers beter tot hun recht kunnen komen. Ook zal er altijd ruimte zijn voor een dolletje."

Verder ga je ook met Nathan Hamme aan de slag voor O23, vertel?
Michel: "Hoewel er sinds dit seizoen een officiële onder 23-competitie is, zullen we met DUNO daar niet aan mee gaan doen. Wel zal onder 23 na de voorbereiding op het nieuwe seizoen in principe wekelijks gaan trainen en regelmatig oefenwedstrijden spelen. Omdat in de praktijk de onder 23-selectie voornamelijk zal bestaan uit spelers van het 2e elftal en de JO19-1, is het prettig dat Nathan, als trainer van het 2e elftal, en ik dat samen kunnen gaan doen. Nathan en ik kennen elkaar trouwens al jaren en ik kijk er naar uit om weer samen op het veld te staan. Het doel met onder 23 is om de stap naar het 1e elftal te verkleinen, zodat jonge spelers sneller door kunnen stromen." (lees onder de foto verder).

We snakken door corona allemaal weer naar meer leuks, hoe heb jij het afgelopen jaar beleefd?
Michel: "Gelukkig kan je in deze tijd nog wel fietsen, dat doe ik dan ook regelmatig. Ik doe trouwens regelmatig een rondje met de racefiets met Mark van der Spek, sinds de F-jes al DUNO-lid geloof ik. Helaas het afgelopen jaar niet naar het buitenland kunnen gaan. Hopelijk kunnen we dat snel weer doen."

Voelt dat alweer (bijna) thuis zo, bij de club?
Michel: "Thuiskomen vind ik een groot woord, maar het voelt goed en vertrouwd op de club. Ik heb in elk geval erg veel zin in het komende seizoen!"

 

Bron: DUNO
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!