Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

De mannen van Kenneth Lamens hebben dinsdagavond 24 oktober met 3-1 gewonnen van SV Loosduinen. DUNO begon de eerste minuten van de wedstrijd met een aantal kansen voor het goal van Loosduinen, waarbij de bal er maar niet in ging.

Het waren de gasten welke in de 11e minuut op een 0-1 voorsprong kwamen door een afstandsschot van Mike Lunenberg. In de 13e minuut maakte Kris Flinterman een buitensporige overtreding op Frenk Staal ter hoogte van de middenlijn tussen de dug-outs van beide elftallen. De scheidsrechter gaf hierop de rode kaart, waardoor Loosduinen met 10 man verder moest spelen.

In de 28e minuut kwam DUNO op gelijkerhoogte door een doelpunt van Robin Schuurman, op aangeven van Koen van den Hoogen. 5 minuten later, in de 33e minuut maakte Siwan (wederom op aangeven van Koen van den Hoogen) de 2-1 voor DUNO. Dit was ook tevens de ruststand.

Beiden elftallen begonnen aan de tweede helft. Loosduinen was wat feller, en op bijna alle beslissingen van de scheidsrechter werd er uit de kant van Loosduinen alsmede van het publiek van de bezoekers weerstand geleverd.

In de 80e minuut kwam Loosduinen in de aanval en maakte hierbij een doelpunt. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd omdat keeper Mark in zijn eigen 5 metergebied werd aangevallen en hierdoor geblesseerd op het veld bleef liggen. Na de blessurebehandeling kon Mark gelukkig verder.

De laatste 10 minuten waren ingegaan en in de 84e minuut werd er ook aan kant van DUNO gescoord. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Nog geen 30 seconden later vindt er een consternatie plaats ter hoogte van de dug-out van DUNO. Hierbij was onder andere de assistent-scheidsrechter van Loosduinen betrokken, welke een klap aan een gewisselde DUNO speler gaf in het gezicht met de vlag. Hierop volgde er een woordenwisseling en wat duw-en trek werk tussen diverse spelers.  De scheidsrechter besloot - terecht - om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen om om een afkoelperiode in te lassen. Tijdens het stakingsmoment kreeg de Jimmy Versseput ook de rode kaart wegens schelden.

Na een afkoelperiode van 20 minuten werd de wedstrijd hervat en DUNO wist snel na de hervatting te scoren door een doelpunt van Youssef Talhaoui.

De scheidsrechter had ook nog de assistent-scheidsrechter van Loosduinen weggestuurd.

De 3-1 was tevens de eindstand.

Wij bedanken Loosduinen voor hun medewerking met betrekking tot het verplaatsen van het compeititeduel. Dit i.v.m. het aanstaande jubileum van DUNO , waardoor op zaterdag 25 november geheel DUNO is vrijgesteld van wedstrijden van de KNVB.