Melis Stokelaan 1750
2541EZ
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3662167

In de vorige seizoenreeks speelde DUNO misschien wel de beste wedstrijd van het jaar bij en tegen BMT. Waar we toen wonnen, moesten we zaterdag 23 september 2023 de punten laten aan de thuisploeg. Onverdiend was dat allerminst - publiek, staf en ook spelers zelf moesten na afloop vaststellen dat BMT scherper was en meer werklust aan de dag legde.

In de eerste helft kon DUNO het nog wel bijbenen. BMT kwam na tien minuten op 1-0 toen een voorzet vanaf de sterke linkerkant pardoes in de zestien meter viel en de gastheren frank en vrij konden raak schieten. En het is dat doelman Mark Jacobs in de 20ste minuut op katachtige wijze redding bracht, anders was de score toen al verdubbeld. Gaandeweg kon DUNO zich onder de druk uitspelen en kregen we via Mo Simsek na 38 minuut de eerste mogelijkheid, die werd afgeweerd. Hoogtepunt was een vrije trap van Robin Schuurman, randje 16 meter na een handsbal. Robin ging staan, mikte loepzuiver en leverde de bal af in de kruising achter de BMT-sluitpost: 1-1.

Hoop op meer was geboren

Rust, de hoop op meer was geboren. Maar BMT kwam gretig en scherp uit de kleedkamer en ging het op de drassige grasvlakte stevig tegenaan. DUNO minder, het was te veel op halve kracht. In de 53ste minuut werden we achterin geheel uitgespeeld en was het opnieuw in het midden van het doel prijsschieten. Twaalf minuten later was het al bijna 3-1, maar mikte de spits van BMT vrij voor het doel hoog over. Vijf minuten later was het wel raak, toen BMT op rechts kon doorgaan en de 3-1 een feit werd. Niets leek er toen nog op dat DUNO veerkrachtig zou terugkomen in de wedstrijd, maar een lelijke fout van de goalie van BMT stelde DUNO-invaller Siwan Keles in staat de aansluitende 3-2 binnen te schieten. Even leefde de hoop op, maar de tijd was te kort na die treffer in de 82ste minuut.

Waarmee de eerste nederlaag een feit werd. Geen man overboord, van BMT kun en mag je verliezen - zo klonk het - en die vaststelling is terecht. Mits DUNO zich dan nu wel opricht en het vizier komende week meer op scherp heeft staan. Zodat we het middenveld in een wedstrijd terugpakken, achterin vaker naar de eigen kleur spelen en voorin net iets fanatieker voor de dag komen. Met nieuwe spelers als Calvin Bakker, Robin Schuurman, Mark Patrick Kakoy en Damian van der Spek stond er vandaag echt een fijne basiself, kunst is alleen wel de potentie om te zetten in zichtbare aanvalslust, plezier dat je uitstraalt en de wil om te winnen. Dat ontbrak er tijdens de openingsdag al te zeer aan. Ook onder de invallers deze zaterdag heel wat kracht, met Daniël Tonnard, Frenk Staal, Koen van den Hoogen, Siwan Keles en Kevin Jacobs.

In elke vezel

Het besef zal moeten indalen dat we met alleen op papier een sterke spelersgroep geen wedstrijden winnen. Je zult dat in elke vezel moeten voelen en aan de dag willen leggen. Gelukkig, de competitie is nog jong. Alle kansen daarop!

Opstelling DUNO: Mark Jacobs, Yilmaz Dogan (Daniël Tonnard), Joël van Oeveren, Olav Ruijl, Youssef Talhaoui, Calvin Bakker, Mo Simsek (Siwan Keles), Robin Schuurman (Frenk Staal), Mark Patrick Kakosy (Kevin Jacobs), Damian van der Spek (Koen van den Hoogen), Tim van Zweden.