DUNO moet bij GSC Esdo verlies slikken; het kan alle kanten op

24 maart 2024 8:45

GZ

Winst werd het niet, integendeel: DUNO 1 moest een nederlaag slikken bij GSC Esdo. Het werd zaterdag 23 maart 2-0, na een 0-0 stand bij rust. Met 27 punten uit 16 duels staat DUNO voor nog 6 cruciale wedstrijden, te beginnen op Paaszaterdag tegen het niet misselijke BMT dat in de beladen wedstrijd bij GDA gelijkspeelde. Het kan echt nog alle kanten op, naar boven en naar onderen, en we kijken ernaar uit.

Goed te weten dat de kampioen promoveert, drie ploegen spelen om nacompetitie om promotie, de nummers 11 en 12 rechtstreeks degraderen en de nummers 8, 9 en 10 nacompetitie spelen om degradatie. Spanning alom dus!

Aan Haaglanden Voetbal ontlenen we:

GSC ESDO – DUNO

GSC ESDO ontving DUNO. DUNO kon bij winst over de thuisploeg heen stappen op de ranglijst, terwijl GSC ESDO uiteraard DUNO verder van zich af kon houden bij een overwinning. Beide teams hadden dus baat bij drie punten. In de eerste helft gebeurde er niet veel en zo bleef de stand dan ook dubbelblank bij rust. GSC ESDO kwam daarentegen sterk en scherp uit de kleedkamer. De thuisploeg scoorde twee keer via Houssain Zeryouh en Redouan Tabelhajet en wist zo DUNO op afstand te houden. DUNO kon ondanks de winst van vorige week (op ODB) nu geen vuist maken en moest dus de punten achterlaten op sportpark Escamp I.