Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Het IM Cees IJspelder-toernooi van DUNO werd in de poule van de topamateurs geopend door sv Nootdorp en HBS. Na een 1-1 stand halverwege, sloeg HBS in het tweede bedrijf toe en pakte met 4-1 een ruime winst. HBS moest het doen zonder nieuwkomer Noah Abid, die afgelopen weekend tegen sc Feyenoord geblesseerd was geraakt. Ook Niels van Pelt ontbreekt nog op het appèl.

In de aanvangsfase was het van beide kanten vooral een kwestie van aftasten. De bal werd – veel op eigen helft – rondgespeeld. Voor Fabian Hilpert – die overigens de eerste kans had gekregen – was de wedstrijd al snel voorbij. Hij moest zich al na tien minuten geblesseerd laten vervangen. Zijn vervanger was Sieb Verheul. Halverwege de eerste helft kwam sv Nootdorp verrassend aan de leiding. Uit een prima genomen hoekschop kopte Rodney Ebing recht voor het doel onhoudbaar binnen: 0-1. HBS leek al snel daarna orde op zaken te stellen, maar een treffer van Ivan Spijkstra werd geannuleerd vanwege buitenspel. Twee minuten later wist HBS weer het Nootdorpse net te vinden, maar de treffer werd – na een lange discussie tussen de scheidsrechter en zijn assistent – ten onrechte afgekeurd.

Na dik een half uur spelen zag Mitchell Abdoel HBS-goalie Marco Vicente – overgekomen van Flevo Boys – te ver voor zijn doel staan. De stevige sv Nootdorp-spits probeerde het met een boogbal, maar de bal verdween net naast het doel. Sv Nootdorp kwam in die fase nog een paar keer gevaarlijk door. De volgende treffer in de eerste helft was echter voor HBS. Rechterverdediger Jim Roberti begin op snelheid met een solo, ging de Nootdorpse zestien binnen en schoof – op slag van rust – de bal langs doelman Yannic Augustinus: 1-1.

Na de pauze bij beide teams de nodige wissels in het veld. Al snel kreeg de weer fitte Mink Hueting een dot van een kans, maar hij zag zijn inzet over het vijandelijke doel gaan. Sieb Verheul had in de 54e minuut meer succes. Hij zag zijn schot keurig in de kruising verdwijnen buiten bereik van goalie Augustinus: 2-1. Ook sv Nootdorp kreeg nog enkele kansen, maar de in de rust ingevallen doelman Luc Vurens was attent. HBS was in het tweede bedrijf overigens wel de bovenliggende partij en liet de nodige aanvalsgolven richting het Nootdorpse doel volgen. Met nog zo’n twintig minuten op de klok tekende Mink Hueting voor het derde HBS-doelpunt: 3-1. Bij sv Nootdorp werd doelman Yannick Augustinus naar de kant gehaald en voor hem nam jeugddoelman Manuel te Pas plaats tussen de palen. Zijn eerste actie was de bal uit het doel halen. Een klein kwartier voor tijd stoomde Sem Reuser bij HBS op snelheid op vanaf het middenveld, dook de zestien van sv Nootdorp in en legde op tijd af aan Luca van Leeuwen, die simpel de 4-1 op het bord zette.

HBS kreeg in de slotfase nog twee goede mogelijkheden om de score op te voeren. Na een goede actie van Reuser over rechts verzuimde Luca van Leeuwen bij de tweede paal de bal binnen te schieten en even later zag Koen Starrenburg doelman Te Pas knap redding brengen op zijn inzet van dichtbij. In de stand van 4-1 kwam geen wijziging meer.

Tekst: Ton Beije / Haaglandenvoetbal.nl