Uit den ouden doosch - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Uit den ouden doosch

Uit den ouden doosch

UIT DEN OUDEN DOOSCH: DUNO-jeugd bij opening complex 1961

25 april 6:00  Soms ontvang je foto's die zo veelzeggend zijn dat ze al bij voorbaat een historische waarde vertegenwoordigen. Op weg naar 100 jaar DUNO, op 24 november 2023, kregen we dankzij gewaardeerd oud-DUNO voetballer Thijs de Zwart bijgaande prent binnen. Natuurlijk gouden materiaal voor ons jubileumboek, maar alvast nu als opwarmertje. De foto betreft de openingswedstrijd in 1961 van het jeugdelftal 17-18 jaar van DUNO op het dan nieuwe terrein aan de Mgr. Nolenslaan. Bedankt Thijs!meer »

417x gelezen

UIT DEN OUDEN DOOSCH: Sleuven in veld, juichen wonderschoon

11 april 6:00  Honderd jaar DUNO (24 november 2023) is in aantocht, hoogste tijd voor een Uit den Ouden Doosch. Zie hieronder foto's uit het zwart-wit verleden van DUNO, met ook nog beeld van ons oude complex. Ja, ja - jeugd van nu: toen hadden we gras, waar je soms tot in je enkels in wegzakte. Of richting voorjaar de sleuven in het veld zag komen. Dat waren nog eens tijden... Met spelers die konden juichen zo mooi als dat je zelden meer ziet.meer »

561x gelezen

UIT DEN OUDEN DOOSCH: DUNO 1 in 1927

1 maart 6:00  Dit is het jaar van terugblikken bij een bijna 100-jarige vereniging. En verder de toekomst beschouwen, want we willen vitaal, jeugdig en vooruit gericht blijven, Op z'n tijd mag dan juist een foto in onze rubriek Uit den Ouden Doosch niet ontbreken - een onderdeel van de DUNO website en app ooit bedacht door wijlen Daan de Ligt, verzorger en duizendpoot bij de club. Vandaag een extra mooie plaat: DUNO 1 uit 1927, vier jaar na de oprichting!meer »

305x gelezen

UIT DEN OUDEN DOOSCH: Spandoek voor DUNO jeugdkampioen

25 januari 6:00  De fraaie spandoeken van de DUNO jeugd, afgelopen zaterdag te zien tijdens DUNO tegen PGS/Vogel, kunnen je nauwelijks zijn ontgaan. Mooie steunbetuigingen vol eeuwigheidswaarde. Diezelfde DUNO-jeugd kon er zelf ook heel wat van, voetballen zeg maar. Uit ons archief en nu dit plekje in Uit den Ouden Doosch: spandoeken voor DUNO E5, dat noemde je toen nog zo, uit het kampioensjaar 2009.meer »

257x gelezen

UIT DEN OUDEN DOOSCH: zo voetbalde je voor de oude kantine

23 december 7:00  Dat waren nog eens tijden! Voordat DUNO de nieuwe huisvesting kreeg onder de naam Haagsche Dynamiek, in 2007, was er de oude kantine (met uitbouw). En daar dan weer voor was er de kleinere kantine, dan nog zonder uitbouw met o.a. een bestuurskamer en nieuwe toiletgroep. Die heel oude kantine dus aan de Mgr. Nolenslaan zag er zo uit, met dank aan ons DUNO-archief, en het voetballen tegen die achtergrond ging zo dus.meer »

376x gelezen

UIT DEN OUDEN DOOSCH: Zo ging de kantine plat en dit bord stond er

16 december 7:00  Weer even tijd voor wat foto's in onze rubriek Uit den Ouden Doosch. Ditmaal beelden uit de periode voordat ons complex werd herbouwd, de nieuwe huiskamer openden we in 2007. Maar daar ging dus wel wat aan vooraf. Zo ging de oude kantine plat en dit bord kwam er al snel te staan. Het was even doorbijten maar het vervolg was prachtige nieuwbouw, met ook ruimte voor partners 2Samen en Sanquin Bloedbank.meer »

457x gelezen

UIT DEN OUDEN DOOSCH: Toch hoofdveld dankzij damwand

30 november 7:00  Wie weet hier nog van? De aanleg van de damwand in de sloot langs DUNO veld 1. Dat gebeurde voorafgaand aan de opening van ons nieuwe complex Haagsche Dynamiek in 2007. Waar gebeurd: het gebouw bleek gebouwd op basis van oude metingen en indelingen van de grond en na aanleg bleek dat het veld niet meer ernaast paste... Het kostte even wat, maar een damwand bood uitkomst, zo kon ons eerste veld net wat opschuiven...meer »

246x gelezen

UIT DEN OUDEN DOOSCH: Adrie en Bertus van der Zijden

19 september 7:00  Om deze maandagochtend met een zoete herinnering te beginnen: een Ouden Doosch foto met een gedenkwaardig DUNO-paar. Adrie en Bertus van der Zijden, waar anders dan achter de bar in onze voormalige kantine aan de Mgr. Nolenslaan. Zo stonden ze daar avond aan avond, weekeinde na weekeinde. Helaas zijn beiden niet meer onder ons, maar de gedachten zijn er niet minder fijn om!meer »

387x gelezen

Update! UIT DEN OUDEN DOOSCH: Zo, dat was nog eens een elftal

6 september 7:00  Zo. Dat. Was. Nog. Eens. Een. Eerste. Elftal. De datering kunnen we niet meer exact achterhalen (wie helpt ons?), maar alle DUNO'ers herkennen we nog wel. Een eerste elftal met potentie, waarin Grote Namen bijeenkwamen onder wie Rob Leenheer, Rob Schilte, Nami Atsan en Joop IJspelder. Zonder meer een team dat een plekje verdiend in deze rubriek "Uit den Ouden Doosch". meer »

946x gelezen

UIT DEN OUDEN DOOSCH: 1982, Henk, Hans en Raymond

23 augustus 7:15  Op weg naar 100 jaar DUNO (24 november 1923) komen er steeds meer foto's-van-toen boven water. Dat is fijn! Zeker ook omdat we zo/n foto dan mooi 'ns kunnen gebruiken in onze veelgelezen rubriek "Uit den Ouden Doosch". Ditmaal een plaat met dank aan oud-eerste elftal speler Henk van der Toorn, die zijn afbeelding gemakshalve ook nog van de nodige informatie voorziet.meer »

500x gelezen

Meer nieuws
Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!