"El Gran Bennie" helpt DUNO veteranen aan de overwinning

Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Tussen de buien door speelden de veteranen afgelopen zaterdag de belangrijke topper tegen 's-Gravenzande. Voordeel van wat regen is dat het normaal zeer stroeve veld een stuk lekkerder bespeelbaar is. Dat bleek ook wel de eerste 20 minuten. DUNO speelde compact, gedisciplineerd en liet de bal goed rondgaan. 's-Gravenzande kon daarentegen de bal niet kwijt en leverde eigenlijk alles in. Het was werkelijk genieten wat DUNO liet zien en deed denken aan de nagenoeg perfecte eerste helft een paar weken eerder tegen TAC'90. DUNO kwam dan ook geheel terecht op 1-0 door Jeffrey van Vliet na een goede actie van José op rechts. Helaas moesten zowel John Kind als Don Snellenberg al vroegtijdig geblesseerd naar de kant waardoor DUNO de organisatie even kwijt was. Hun vervangers Jeffrey Hoenderdos en John van de Hoogenband pakten echter de draad snel weer op waardoor DUNO terecht met een voorsprong ging rusten. Het had eigenlijk zelfs 2-0 moeten staan na een één op één met de keeper van rechtsbuiten José en een vrije kopkans van Jubert van Ham. Helaas verzuimden beiden deze kans te benutten.

De tweede helft bleef DUNO de bovenliggende partij en zag je de vermoeidheid bij de tegenstander. Desondanks kwam 's-Gravenzande geheel tegen de verhouding in op 1-1 na wat weifelend optreden in de verdediging. Na een gemiste kans door Jeffrey van Vliet (alleen voor de keeper) leek DUNO zich met het gelijkspel neer te moeten leggen. Een ultieme poging waarbij de eerder gewisselde Jubert van Ham terugkeerde in de voorhoede, bracht echter de overwinning. Door goed druk zetten bezorgde hij de bal bij Benjamin Lamy Velasco. "El Gran Bennie" liet vervolgens zien dat Real Madrid waarschijnlijk al die jaren heeft zitten slapen. Met een verwoestend schot versloeg hij de aan de grond genagelde keeper: 2-1. De vreugde was groot. Zo groot zelfs dat scheidsrechter Piet Pop niet wilde stoppen en er nog heel wat minuten bij trok....(!?) DUNO hield stand en bezet zo weer de (virtuele) tweede plaats. Komende week vrij en daarna Duindorp thuis. Succes!