2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

DUNO VR1 – Maasdijk VR2

Na onze nipte overwinning op MVV van afgelopen zaterdag was het dit keer een woensdagavond waarop we af mochten trappen tegen Maasdijk VR2. De vorige wedstrijd tegen Maasdijk was ook 's avonds, en dat eindigde in een 5-0 verlies voor ons. Echter was deze wedstrijd al een tijd geleden en zijn wij hard gegroeid als team in de afgelopen tijd, dus dit was een goed meetpunt voor ons.

Ondanks de nodige motivatie en spanning begonnen we de wedstrijd slordig en hadden we weinig grip op de dames van Maasdijk. We hadden veel balverlies en balletjes die net niet aankwamen waardoor Maasdijk vooral op onze helft aan het spelen was. Gelukkig werden we na ongeveer 10 minuten wakker, en begonnen we ons eigen spel te spelen: duels werden gewonnen, combinaties werden gevormd en kansen werden gecreëerd. Toch wisten we nog niet de laatste pass voor de goal te krijgen, maar toen we eindelijk een corner wisten af te dwingen, wisten we dat dit wel eens potentie zou kunnen hebben. Kelly gaf de bal mooi voor vanaf de cornervlag en Sanne N. kwam vanaf de 16 meter perfect inlopen om de bal zo binnen te koppen: DUNO stond 1-0 voor! Opluchting en verbazing wisselde elkaar af in het vieren van het doelpunt maar iedereen was het over 1 ding eens: we moesten deze voorsprong vasthouden en niet meer weggeven.

Na de rust gaven we dan ook met z'n allen alles om die tweede goal te maken om zo de voorsprong te verdubbelen. Verder dan een paar corners, een mooie vrije trap van Chemène die net naast ging en wat afstandsschoten kwamen we echter niet meer. Ook begon onze conditie een rol te spelen in de laatste fase van de wedstrijd, waardoor Maasdijk steeds gevaarlijker werd. Gelukkig had Helena nog een paar hele mooie reddingen om ons in de wedstrijd te houden. Na een gekke ingooi en een rommelige uitverdediging van ons hele team kwam toch helaas het tegendoelpunt van Maasdijk dat we zo vreesden. Met nog maar een paar minuten te gaan was het alles of niks, waarbij we nog een hele grote kans kregen in de laatste minuut die de keepster van Maasdijk tot onze grote teleurstelling tegen wist te houden. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de wedstrijd onbeslist bleef: eindstand 1-1.

Met de nodige teleurstelling maar ook wel een trots gevoel gaan we richting zaterdag. We hebben met z'n allen gestreden voor dit punt en een dijk van een wedstrijd gespeeld. Zaterdag staat een belangrijke wedstrijd tegen 's Gravenzande op het programma; als we deze winnen kunnen we naar de 3e plek klimmen!