2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

DUNO VR1 – FC 's Gravenzande VR3

Veel tijd om bij te komen na de zware wedstrijd tegen Maasdijk hadden we helaas niet, want deze zaterdag mochten we het opnemen tegen 's Gravenzande VR3. We wisten nog van de vorige keer dat deze dames fysiek sterk waren en dat het daarom ook geen makkelijke wedstrijd zou worden, maar als we zouden winnen dan konden wij de derde plek in het klassement veroveren. Genoeg om voor te spelen dus!

Het was een rustige zaterdag op DUNO en dat betekende voor ons ook dat we geen scheidsrechter hadden. Gelukkig bood onze trainer Danish aan om te fluiten en zouden Sanne van Rhee en Jeffrey ons coachen. Toen de wedstrijd eindelijk begon leek het alsof we er weer niet helemaal bij waren met ons hoofd. We hadden het lastig en wisten niet goed onze rust te vinden aan de bal. Sanne van Rhee wist hier wel raad mee en liet ons luid en duidelijk weten dat er wel wat meer pit in mocht. Met deze bemoedigende woorden van Sanne leken we weer iets beter te gaan spelen. De chaos die we hadden gecreëerd in de eerste helft leek ook in ons voordeel te werken: na een hele flipperkast voorin wist Ella goed door te zetten en schoot ze de bal netjes in de goal, waardoor we op 1-0 voorsprong kwamen. De rest van de eerste helft was niet echt om over naar huis te schrijven.

Het plan voor de tweede helft was om te doen wat tegen Maasdijk niet was gelukt: de score verdubbelen. Dit bleek lastiger dan gedacht, want we voelde het toch wel in onze benen dat dit onze derde wedstrijd deze week was. Onze verdediging stond gelukkig als een huis, waardoor 's Gravenzande eigenlijk weinig te zeggen had. Soms zit geluk in een klein hoekje, en dat bleek ook deze wedstrijd. Een goede vrije trap van Sabine werd slecht uitverdedigd door de dames van 's Gravenzande, waardoor de bal via een eigen verdediger in hun doel belandde. Niemand van ons had helemaal door wat er gebeurd was, maar dit was een verassing waar je niemand van ons over zal horen klagen. Door deze verdubbeling van de voorsprong konden we ons richten op het verdedigen zodat we de derde plek konden verzilveren. De eindstand was daarom ook 2-0.

Ondanks de zware beentjes konden we met een trots en voldaan gevoel terugkijken op deze week, want de 3e plek is nu van DUNO VR1! We hebben nu een weekje rust, en hopen daarna deze reeks voort te zetten tegen de dames van KSD Marine VR1. Tot dan!