5e klasse 3

3 februari 2024 11:30

T.J. Eblé

Sportpark De Verademing

Na onze chaotische overwinning op Haagse Hout van vorige week mochten we deze week bij de dames van REMO op bezoek komen. De laatste keer dat we tegen deze dames speelde hadden we nog geen trainer en was ons team nog niet compleet, dus we waren benieuwd wat deze wedstrijd ons zou brengen.

Het antwoord daarop was kansen. De eerste helft hebben we vooral op de helft van REMO gespeeld en hebben we enorm veel kansen gehad die we helaas niet wisten te benutten. Dit is toch echt iets waar we aan moeten blijven werken de komende weken, want het had de eerste helft al zeker 3-0 kunnen staan. Dit was helaas niet het geval, al wisten we er wel eentje in te krijgen. Een indraaiende corner werd binnen gewerkt door een verdediger van REMO (al beweerd Sanne N dat zij de goal maakte), waardoor we met een 0-1 voorsprong de rust ingingen.

Danish was tevreden over ons spel, maar de conclusie was toch erg duidelijk: die kansen moesten afgemaakt worden.

Tijdens de rust waren de dames van REMO ook wakker geschud, want we hadden het een stuk lastiger. REMO kwam steeds meer op onze helft te spelen en kregen zelfs nog een (volgens ons totaal onterechte) penalty mee. Gelukkig hebben wij onze penalty killer Helena op de goal staan, en net als tegen Ariston wist Helena deze penalty ook weer te stoppen. Helaas was dit niet genoeg om de voorsprong te behouden, want REMO wist toch nog de 1-1 te scoren. Het lukte ons niet meer om het spel van de eerste helft weer terug te krijgen, waardoor de wedstrijd uiteindelijk onbeslist bleef. Eindstand 1-1.

Een donderspeech van Danish na het fluitsignaal was niet meer dan verdiend (en wellicht nodig), want dit gelijkspel was niet nodig geweest. Gelukkig hebben we de aankomende 3 weken geen wedstrijd; dan kunnen we oefenen met zakelijk afmaken zoals Danish het zou noemen. Volgende wedstrijd is tegen de koploper: SC Monster VR2.