Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Na een wat lastige bekercompetitie was het nu eindelijk tijd voor de start van de competitie. We mochten de competitie aftrappen tegen REMO VR1; een sportieve tegenstander die we nog kende van vorig seizoen. Vorige keer hadden we gewonnen van REMO, maar we wisten dat we ze niet moesten onderschatten vanwege hun snelle aanval.

Nadat iedereen eenmaal op de club was aangekomen en omgekleed was, liepen we naar het veld om onze warming-up te beginnen. Helaas moesten we eerst nog even wachten tot de vorige wedstrijd was afgelopen, maar we hebben wel een paar mooie goals van DUNO 35+1 kunnen bewonderen. Na een regenachtige warming-up was het dan eindelijk zo ver: de competitie was van start!

We begonnen best goed: we speelden ons eigen spel, zette goed druk en creëerden zowaar een paar kansen. REMO liet zich echter niet kennen en begon ook steeds gevaarlijker te worden. De wedstrijd ging eigenlijk aardig op een neer totdat Julia een mooie actie langs de zijlijn maakte en de bal uiteindelijk voor de goal kreeg waar Chemène stond te wachten en de bal mooi in het goal schoot! Wat een opluchting was dit voor ons, want ons eerste doelpunt van het seizoen was een feit. Nu was het een kwestie van doorpakken en de voorsprong verder opbouwen, een goed begin is het halve werk toch? Het lukte ons desondanks niet om voor de rust nog een keer te scoren, waarbij er ook nog een nare botsing plaatsvond vlak voor rust waardoor een speelster van REMO het veld moest verlaten. We gingen de rust in met onze eerste voorsprong van het seizoen: 1-0.

Na even bijtanken in de kleedkamer waren we klaar om weer te gaan knallen. We waren tevreden over de voorsprong, maar er was nog veel dat beter kon. Dit was dan ook ons doel voor de tweede helft. Helaas gebeurde het tegenovergestelde: we werden slordig, ingooien was een drama en REMO tikte makkelijk door onze linies heen. Hierdoor gingen we van een 1-0 voorsprong naar een 3-1 achterstand in de tweede helft, waarbij we niemand anders de schuld konden geven dan onszelf.

Dit was helaas niet de start van de competitie waar we op gehoopt hadden, maar we hebben in ieder geval onze eerste goal van het seizoen en we nemen dit allemaal weer mee naar volgende week. Dan zal Ariston VR4 ons te wachten staan in Delft!