Mekelweg 8
2628CD
DELFT
tel. 015-2782442

Na de lastige wedstrijd van vorige week hebben we afgelopen week veel geoefend met posities (bedankt Jeffrey!) en ingooien op de training. Iedereen was hierdoor weer klaar om vol goede moed de volgende competitiewedstrijd te spelen (en hopelijk te winnen). Dit keer mochten we op bezoek bij Ariston VR4, ook een oude bekende van ons van vorig seizoen. Het was even zoeken om een parkeerplek en de kleedkamers te vinden, maar gelukkig konden we uiteindelijk nog op tijd het veld op om warm te lopen en onze teamfoto te maken.

Na een wat vreemde toss mochten wij aftrappen tegen Ariston, en konden we nogmaals op zoek naar onze eerste drie punten van het seizoen. We begonnen de wedstrijd goed door gewoon ons eigen spel te spelen: rustig overtikken en bij balverlies gelijk druk zetten. Hierdoor kregen we al snel een aantal kansen, waarbij Sanne van Rhee en Sabine al een paar schoten op doel hadden gehad in het eerste kwartier. Dit beloofde veel goeds, maar we merkten ook dat Ariston een fysieke tegenstander was en dat we moesten oppassen voor de counters. Kort na het eerste kwartier zette we nog een mooie aanval op, en de bal belandde uiteindelijk via een tegenstander net iets buiten het 16 meter gebied bij Kelly, die besloot om de bal gewoon maar eens te schieten. Dit bleek de goede beslissing, want de bal kwam in de verre hoek terecht en het was 0-1 voor DUNO! We waren echter niet van plan om de situatie van vorige week te herhalen, dus we bleven scherp ondanks onze vroege voorsprong. Dit wierp zeker zijn vruchten af, want enige tijd na de 0-1 ging Sanne van Rhee na een mooie dribbel helemaal solo op de keeper van Ariston af en maakte ze heel koeltjes de 0-2 voor DUNO. Het was natuurlijk nog vroeg in de wedstrijd, maar we durfden al een beetje te dromen over onze eerste drie punten van het seizoen. Na de 0-2 werden we een beetje nonchalant, maar onze verdediging stond goed en stabiel, waardoor Ariston nauwelijks bij onze goal terechtkwam. Hierdoor gingen we de rust in met een 0-2 voorsprong.

Na een korte en tevreden speech van Ton (want die was er gelukkig weer bij) stonden we alweer klaar voor de tweede helft. In deze helft kwam Ariston toch wat meer op onze helft en kregen we zelfs nog een zeer onterechte penalty tegen nadat Helen een bal wegschoot en een paar mannen langs de lijn riepen dat het hands was. We weten niet hoe de scheids dacht dat het hands was, maar er was helaas niks meer aan te doen. Vol concentratie stond Helena oog in oog met de penaltynemer van Ariston, die de bal vanaf de stip schoot maar… Helena hield de bal tegen! Na een super mooie redding van Helena konden we nog doorspelen met onze 0-2 voorsprong, en het voelde toch wel een beetje als gerechtigheid (zoals Helen zou zeggen ;)). Waar Ariston verzuimde om een goal te maken, lukte het ons even later wel. Sabine had vleugels gekregen na de penalty tegen en besloot het heft in eigen handen te nemen: ze dribbelde mooi langs de zijlijn en vervolgens over de achterlijn totdat de keeper van Ariston uit haar doel kwam, waardoor ze de bal mooi voor kon geven aan Chemène die de 0-3 voor ons maakte. Hierna hebben we nog wel een paar kansen gehad, waaronder een 1 op 1 met de keeper van Kelly en een paar kansrijke corners, maar die gingen er helaas niet in. Alles leek heel goed te gaan, maar helaas raakte Kelly in de tweede helft nog geblesseerd nadat ze een vliegles kreeg van een tegenstander van Ariston, waardoor ze vol op haar enkel terechtkwam. 5 minuten later kreeg ze gezelschap op de bank van Kim, die ook geblesseerd was geraakt na een duel (gelukkig konden ze nog wel een beetje lachen).

Voor het eerst dit seizoen is het ons gelukt om de 3 punten weer mee terug naar DUNO te nemen, waarbij we tevreden kunnen zijn over onze strijdlust en teamspirit. We hopen dit volgende week voort te zetten tegen Sportclub Monster VR2.