DUNO C3 tankt vertrouwen tegen Die Haghe (met foto's !)

30 november 2013 0:00

Eerst leek het erop, dat de C3 vandaag vrij zou zijn, maar doordat Die Haghe C3 als nieuwkomer in de poule was bijgeplaatst stond er vandaag toch een competitiewedstrijd op het programma. De competitiestart was tot nu toe stroef geweest, dus de spelers waren erop gebrand iets goed te maken.

Door het ontbreken van laatste man Casper moesten we achterin improviseren met bijna-naamgenoot Kasper op zijn plek. Een taak die hij met verve vervulde, hoewel de wedstrijd in eerste instantie ook ditmaal helemaal de verkeerde kant voor DUNO dreigde op te gaan. Die Haghe leek na het beginsignaal een stuk beter uit de voeten te kunnen op het zompige veld 2 en zocht vol overtuiging de aanval. DUNO moest zich beperken tot verdedigen en het eigen doel schoonhouden. In een mum van tijd keken we tegen een achterstand aan, doordat Die Haghe een aanval bekwaam afrondde.

Kort daarop kwam DUNO echter weer volledig terug in de wedstrijd via een fraai schot van Djilano. Achteraf bleek dit een breekpunt in de wedstrijd te zijn. DUNO putte moed en vertrouwen uit de gelijkmaker terwijl de twijfel bij de Die Haghe in de ploeg sloop. De samenhang bij de Ockenburghers verdween uit de ploeg en men begon steeds meer de mond in plaats van de voeten te gebruiken. Vrij gemakkelijk wist DUNO haar voorsprong nog voor rust uit te bouwen tot een zeker niet onverdiende 4-1. Even vlamde na het rustsignaal nog een onderling vuurtje tussen spelers op, maar dit kon gelukkig snel gesust worden en het bleef bij wat verbaal vuurwerk.

In de rust erop gehamerd dat DUNO alleen nog van zichzelf kon verliezen door te reageren op het gedrag van sommige tegenstanders. Dit gebeurde in de tweede helft dan ook niet, mede met behulp van de uitstekend leidende scheidsrechter, en DUNO bleef met overtuiging haar eigen spel spelen.

Toen DUNO al snel de score verder liet oplopen, leek Die Haghe het verder wel te geloven. De C3 kon zodoende werken aan het terugbrengen van het vertrouwen in eigen kunnen. Vertrouwen bij Djilano die er vandaag 4 fantastisch inschoot, bij Bilal die vanaf een meter of 25 zomaar onhoudbaar uithaalde en bij Corneille die liet zien een robuuste en op snelheid niet te kloppen verdediger te kunnen zijn. Maar in de eerste plaats was er weer het geloof om als team iets neer te kunnen zetten terug te zien.

Een mooie basis om uit te zien naar de komende wedstrijden in december, tegen de oude bekenden HBS en Quick.