DUNO B1 komt na rust sterk terug tegen Verburch

5 december 2013 0:00

Verburch B2 - DUNO B1 2-5, zaterdag 30 November 2013

Afgelopen zaterdag begonnen we uitstekend aan de wedstrijd. Goed verzorgd combinatiespel en heel goed verzorgd positiespel. Dat duurde zo een 15 - 20 minuten. In die eerste periode creëerde we meerdere kansen. Al naar 1 minuut een schotkans voor Amit en na 7 minuten scoorde Joep uit een mooie pas van Amit. Ook na die score gingen we goed door waarbij Sergio pas na 20 munten zijn eerste echte redding moest uitvoeren. Daarna kantelde de wedstrijd wij gingen minder in de positie lopen en ook ons combinatiespel verdween, we werden slordig en speelden niet meer samen.

Daardoor ontstond er ruimte voor Verburch en het was wachten op de gelijkmaker die dan ook rond de 25 minuut viel. Ook na dat "wake up" moment konden we niet het spel brengen van de eerste 15-20 minuten en scoorden Verburch nog 1 keer waardoor we met een 2-1 achterstand de rust ingingen.

Over de eerste 20 minuten van de tweede helft valt weinig te zeggen, we speelden niet goed het was rommelig we hielden geen positie, speelden niet in de combinatie en het kon alle kanten opgaan. Wat wel fijn was is dat Tristan ook weer een helft kon spelen, top Tristan!.

En daar was het moment van Glenn die dacht het wordt tijd voor een andere wending, halverwege de helft van Verburch nam hij de bal op zijn slof en die belande diagonaal in de kruising, een wonderschoon doelpunt. Vanaf dat moment kwam het positiespel en het combinatiespel weer om de hoek kijken en dan zie je dat we echt kunnen voetballen. De ene aanval was nog niet voorbij of de volgende volgde. We hebben de lat geraakt, de paal, we zijn alleen voor de keeper geweest en toen was daar de 28e minuut Amit speelde via een splijtende pas onze rechtsbuiten Oscar aan. Oscar kreeg het op zijn heupen sneed van rechts naar binnen en scoorde een prachtig doelpunt we stonden met 3-2 voor. We bleven drukken en in de 35e minuut gaf Oscar een scherpe voorzet van rechts waaruit Glenn 4-2 kon scoren. De overwinning was in de pocket en we speelden de wedstrijd goed uit. We bleven geconcentreerd gaven weinig weg en wisten ook nog 5-2 te scoren via een mooi afstand schot van Teaije die de keeper van Verburg door zijn handen liet glippen.

Jongens uiteindelijk een mooi resultaat maar als jullie je aan de afspraken houden die Wim en Arjun aan jullie meegeven, loop in de positie, speel in de combinatie, laat de bal het werk doen dan zijn jullie in staat om elke wedstrijd met goed voetbal zoals jullie nu de eerste 15-20 minuten lieten zien naar jullie toe te trekken.
Irfan ook top dat je, ondanks je blessure en het moeten lopen met krukken er was om je team aan te moedigen dat is "the truth teamspirit"

Verslaggever deze week: Ed vader van Max.