DUNO F1 heeft tegen DHC moeite met scoren

10 januari 2015 0:00

DHC F2- DUNO F1 4-0, zaterdag 10 januari 2015
Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen. Dat geldt zeker voor de F1, die in de laatste fase van 2014 niet veel punten bijeen heeft weten te sprokkelen.
Voorafgaand aan het vervolg van de competitie vanaf volgende week, stond er vandaag een oefenwedstrijd in Delft tegen DHC op het programma.
Het waaide heel hard, dus van een mooie wedstrijd kon op voorhand al geen sprake zijn. De mouwen moesten dus worden opgestroopt om de strijd aan te gaan.

Iedereen was weer van de partij vandaag. Thijn nam de positie onder de lat in, en Hans had weer een mooie opstelling in elkaar geknutseld.

De wind kwam van opzij, wat betekende dat één deel van het veld nauwelijks bespeeld werd, aangezien de bal daar elke keer weggeblazen werd. Voor Thijn was het een hele uitdaging om bij de uittrappen de bal enigszins in de buurt van de speler te krijgen, die hij vooraf op het oog had, en zelfs de ingooien waaiden soms direct weer terug de zijlijn over.

Het was DHC dat het beste met de omstandigheden omging, en zij scoorden ook al snel uit een corner. Als een duveltje uit een doosje dook één van de spelers van DHC op om het beslissende tikje te geven (1-0).

Lat hielp handje

In het spel ging het vervolgens redelijk tegen elkaar op, al waren de kansen voor DHC. Thijn redde een keer fraai, de lat hielp een handje, en er werd een keer naast geschoten. Helaas kon DUNO daar voor rust niet meer dan één schot van Jelmer tegenover stellen. Dat ging helaas naast.

Ook het limonade drinken in de rust viel niet mee, en dus vlogen de lege bekertjes ons om de oren. De uitstekende scheidsrechter besloot de rust dan ook kort te houden.

Na rust weer het patroon wat we de afgelopen maanden helaas te vaak hebben gezien. De achterstand bij rust was overbrugbaar, maar een slechte fase betekende het einde van de wedstrijd. Drie doelpunten vielen er kort na elkaar, waarbij de laatste heel ongelukkig door onze eigen India werd gemaakt bij een poging de bal weg te werken.

Draad goed op

DUNO pakte de draad daarna wel weer aardig op, maar blijkbaar denken onze kleine helden, dat een bal over de vijandelijke doellijn gedribbeld moet worden om te kunnen scoren, want een paar mooie schietkansen werden op deze manier om zeep geholpen.

Een verdiende overwinning voor DHC, maar we zijn ditmaal zeker niet weggespeeld, en we zullen moeten leren wat meer koelbloedig te zijn bij het benutten van onze eigen kansen, als we een wedstrijd willen winnen.

Maandag pakken we vol goede moed de draad weer op bij de training, en volgende week gaat de competitie weer verder met eenuitwedstrijd tegenVerburch.