Eerste nederlaag voor DUNO F1

12 november 2011 0:00

Pieter Sijbesma

Zoetermeer F1 - DUNO F1 6 - 1 Na één overwinning en een gelijkspel, wachtte de uitwedstrijd tegen FC Zoetermeer, dat evenveel punten uit de eerste twee wedstrijden verzameld had. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Het was best een beetje koud maar gelukkig scheen het zonnetje. De eerste helft begon met twee gelijkwaardige ploegen zonder dat er grote kansen ontstonden. De eerste klap werd uitgedeeld door DUNO, en het was opnieuw succes als gevolg van de samenwerking tussen Elian en Ali, waar we de laatste weken veel plezier aan hebben beleefd. Ditmaal was het Ali die scoorde op aangeven van Elian. Helaas konden we niet lang genieten van de voorsprong want kort daarna werd de 1-1 gescoord. De rest van de eerste helft ging het spel op en neer maar was het helaas de thuisploeg die vlak voor rust 2-1 maakte. Onze helden hebben vaak wat moeite om de tweede helft weer direct volop geconcentreerd te zijn, en ook ditmaal was dat het geval. Voor we goed en wel op weg waren werd de 3-1 gescoord. Natuurlijk gaven onze helden de moed niet op. We hadden echter de 'pech' dat we in Zoetermeer een goede tegenstander troffen en bovendien konden we in de tweede helft van een echte off-day spreken voor DUNO. Uittrappen kwamen niet meer aan, passes eindigden bij de tegenstander, individuele acties lukten niet meer, en ook de verdediging wist niet meer op wie ze eigenlijk moesten letten, zodat het voor de tegenstander wel erg makkelijk werd om de aanval te kiezen, en de score verder uit te bouwen. De teller stopte pas bij 6, en zo incasseerden onze helden niet alleen een nederlaag, maar ook gelijk een flinke, en helaas moet erbij worden gezegd, dat de overwinning van Zoetermeer dik verdiend was. Natuurlijk gaan we niet te lang stilstaan bij dit resultaat, en gaan we weer vol goede moed toewerken naar de thuiswedstrijd tegen HVV. Aangezien dit ook een geduchte tegenstander is, zullen onze helden de training en de positieve instelling goed kunnen gebruiken. Ruud Nobel