F3 vergeet soms te verdedigen

19 november 2008 0:00

DUNO F3 - ODB F2uitslag 4 - 2 19 november 2008
Op een ongewoon tijdstip (woensdagmiddag om 16.00) moesten we aantreden voor de inhaal competitiewedstrijd tegen ODB F2. Aryan en Julia konden helaas niet van de partij zijn, maar de rest was gelukkig wel aanwezig.
De wedstrijd begon iets later, doordat we moesten wachten op de opening van de kantine en kleedkamers, maar om 16.20 floot de scheidsrechter dan toch eindelijk voor het beginsignaal. Nick begon als keeper. Casper en Joris vormden het inmiddels vertrouwde verdedigingsduo. Marten en Antonio vormden de gelegenheidsvoorhoede, door de afwezigheid van Julia en Jim, Tim en Shane en Wolter werden geacht het middenveld te vormen. De 1e kans was voor Duno. Na een mooie pass van Antonio schoot Tim maar net naast. Hierna golfde het spel op en neer, waarbij Duno de betere ploeg was, maar ODB stug tegenstand bood. Pas diep in de 1e helft viel de verdiende treffer voor Duno. Na een voorzet van Antonio en doortikken van Shane kon Tim de bal van dichtbij achter de keeper schieten. ODB was even van slag, zodat ook de 2-0 viel. Uit een mooie corner van Jim kon Tim de bal binnenschieten via een schot hoog in het doel. Vlak voor rust zorgde Antonio voor de 3-0. Uit een voorzet van rechts nam hij de bal ineens op z'n slof en schoot de bal mooi in het doel. Achterin werd er prima verdedigd door Joris en Casper, zodat Nick maar één keer wat te doen kreeg als keeper. Toen was het rust.
De 2e helft ging Jim op doel en ging Nick als spits spelen en ging het spel weer verder. ODB was niet van plan op te geven en gaf knap partij, ook al gebeurde dat soms op een wat minder sportieve manier. Hierdoor werd het spel nog harder en werd er gestreden om elke bal. Doordat iedereen graag wilde scoren werd het spel ook slordiger en werd verdedigen even vergeten. Hier kon ODB 2x van profiteren door snel achter elkaar te scoren. Ineens was dus de spanning terug in de wedstrijd. Gelukkig wist Tim op aangeven van Marten de marge weer te vergroten door de 4-2 te maken. Dit was ook meteen de eindstand.
Jongens een goede overwinning, maar probeer volgende keer ook te denken aan verdedigen. Dit is net zo belangrijk als aanvallen. En probeer ook eens over te spelen in een aanval. Je zal zien dat we dan "allemaal" nog meer gaan scoren. Zaterdag wacht ons de loodzware wedstrijd tegen de koploper Toofan F1. Tot zaterdag,