F3 behaalt winst na achterstand tegen wippolder

1 november 2008 0:00

Duno F3 - Wippolder F5 uitslag 3 - 2 (1 - 2)
Op deze frisse novemberochtend stond de wedstrijd tegen Wippolder op het programma. Een tegenstander die de laatste weken goede resultaten had geboekt en net boven ons in de competitie stond. De wedstrijd begint 20 minuten te laat, niet omdat er nog lange rijen wachtende bezoekers voor het terrein stonden, maar omdat onze Delftse tegenstander ons complex in eerste instantie op de verkeerde locatie had gezocht. De spelers van Wippolder moesten dus direct vol aan de bak terwijl Duno al lekker was opgewarmd. Dat leidde al vlot tot een voorsprong: nonchalant uitverdedigen door Wippolder werd door Marten meteen afgestraft: 1-0.Helaas lukte het niet deze voorsprong vast te houden. Doordat we met zijn elven waren en er maar acht tegelijk mochten spelen, moest er veel onderling gewisseld worden om iedereen speeltijd te gunnen. Dat gaf in het veld veel onrust, doordat de jongens steeds weer hun positie in het veld moesten zoeken.
Wippolder wist hier knap van te profiteren en boog nog voor rust hun achterstand om tot een 1-2 voorsprong. Joris, die er deze week weer bij was, had aangeboden de eerste helft te gaan keepen, maar was in beide gevallen kansloos.
In de tweede helft ging Wolter op doel en liet Duno zien over de juiste wedstrijdinstelling te beschikken. Als een hecht collectief gingen onze spelers op zoek naar de gelijkmaker: iedereen knokte voor elkaar, de tegenstander werd vastgezet en de gelijkmaker kon dan ook niet lang uitblijven. Die kwam dan ook: uit een mooie corner van Julia nam Marten de bal in een keer uit de draai: 2-2.Een spannende maar, het moet gezegd, zeer sportieve strijd volgde, waarin het spel op en neer golfde. Casperen Joris hielden, waar nodig ondersteund door Aryan en Marten, de deur achterin echter op slot en Wolter hield zijn doel zonder al te veel problemen schoon. Tim, Shane en Jim speelden geconcentreerd op het middenveld en bewaakten de balans, terwijl voorin van Antonio, Nick en Julia steeds veel dreiging bleef uitgaan. Toen een hard laag schot van Tim, tot teleurstelling van de Duno-aanhang, het doel op enkele centimeters miste begon iedereen al voorzichtig aan een gelijkspel te denken.Zo niet Antonio;zijn fantastische,geplaatste afstandsschot bracht Duno alsnog de zwaarbevochten, maar verdiende overwinning. Winst met 3-2, een prima resultaat tegen een prima tegenstander, waarbij iedereen heel goed het teambelang in het oog bleef houden. We kijken dus alweer met spanning uit naar de tegenstander van volgende week: Loosduinen uit, altijd lastig!