DUNO E1 haalt verdiend punt tegen Laakkwartier

7 december 2013 0:00

DUNO E1 - Laakkwartier 2-2, 7 december 2013

Na de forse nederlaag tegen Forum Sport, ontving DUNO opnieuw een zware tegenstander. Ditmaal was het Laakkwartier, dat vorige week HBS op een flinke nederlaag had getrakteerd.
Na de storm en de regen van de afgelopen dagen, mochten we vandaag niet mopperen over het weer.
De vader van Freddy en de vader van Joël namen vandaag opnieuw het coachen voor hun rekening, en ook zij waren natuurlijk gebrand op eerherstel. Als een tegenstander op papier de betere is, moeten de mouwen opgestroopt worden, en zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen. Als dat gebeurt, kunnen onze helden het iedereen in deze poule lastig maken.
De eerste kans was ook voor DUNO. Elian speelde Joël op maat aan, en zijn schot kon maar net door de keeper worden gekeerd. Even later was het wel raak. Uit een toegekende vrije schop schoot Sem hard raak (1-0).
Laakkwartier liet zien over een goed voetballende ploeg te beschikken, maar echt veel kansen kregen ze toch niet. Dat had ook te maken met goed verdedigen van DUNO, waarbij vooral Issam vandaag heel sterk voor de dag kwam. Toch kon ook hij niet voorkomen, dat Laakkwartier een kans kreeg, maar een knap uitgevoerde omhaal ging net over het doel.
DUNO bleef prima spelen, en uit een voorzet van Elian wilde Sem opnieuw vol uithalen, maar ditmaal werd zijn schot geblokt, en de bal verdween naast het doel.
Een volgende kans voor DUNO ontstond opnieuw uit een vrije schop, maar ditmaal richtte Sem iets te hoog.
Helaas wist Laakkwartier toch nog voor de rust te profiteren van gebrek aan concentratie op het middenveld. Het balverlies leidde tot de gelijkmaker (1-1).
DUNO begon ook in de tweede helft goed. Elian probeerde na een mooie actie de keeper in de korte hoek te verschalken, maar de keeper lette goed op. In de tweede helft nam Laakkwartier het heft wat meer in handen. Kansen konden dan ook niet uitblijven. De eerste keer konden we nog opgelucht ademhalen omdat de bal naast ging, maar de tweede kans leidde tot een doelpunt (1-2).
Aan de kant waren we bang, dat dit de ommekeer in de wedstrijd zou betekenen, maar onze helden dachten daar heel anders over. De druk werd weer opgevoerd, en Gino, die wat meer mee naar voren ging, schoot goed in, maar ook de keeper reageerde attent, zodat de bal via hem naast ging. De corner die volgde werd door Sem strak voorgegeven. De bal ging aan Gino voorbij, maar bij de tweede paal stond Issam klaar, die zijn goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt. Zijn snoeiharde kopbal was onhoudbaar voor de keeper.
Even later weer een kopbal, ditmaal van Gino uit een vrije schop van Sem, maar de bal ging naast.
Dat was eigenlijk de laatste kans voor DUNO, en de laatste minuten stonden bol van de spanning. Laakkwartier probeerde alsnog de beslissende treffer te maken, maar met hangen en wurgen wisten onze DUNO-helden de bal steeds weer weg te werken.
We waren dan ook opgelucht toen het eindsignaal klonk. DUNO vierde het punt als een overwinning, terwijl de spelers en begeleiding van Laakkwartier zichtbaar teleurgesteld waren. Ze hadden zich misschien al rijk gerekend vooraf, maar hadden geen rekening gehouden met de onverzettelijkheid van onze helden. De strafschoppen werden dan ook zonder veel enthousiasme genomen.
Een verdiend punt, en een echte teamprestatie. Het zelfvertrouwen dat hiermee is opgedaan, kan volgende week weer worden meegenomen naar Scheveningen, waar we op bezoek gaan bij de koploper.
Overige uitslagen: HVV - Quick 3-5 HBS - Scheveningen 1-2 Forum Sport - VUC 5-0