DUNO E1 houdt lang stand, maar verliest van Forum Sport

30 november 2013 0:00

DUNO E1 - Forum Sport 2-6

Na de festiviteiten in verband met het 90-jarig bestaan van DUNO, moest er vandaag weer gewoon gevoetbald worden. Het was wisselvallig weer, en er stond vrij veel wind.
We hadden vandaag te maken met een geduchte tegenstander, want Forum Sport stond op de tweede plaats. Het was ook geen onbekende tegenstander, want tijdens het ADO-netwerktoernooi had DUNO terecht verloren.
Nathan was afwezig vanwege zijn werk, en de vader van Freddy en de vader van Joël namen samen zijn rol over. Het leek alsof zij nooit anders gedaan hadden, en ook de spelers accepteerden deze leiding zonder morren.
De laatste paar wedstrijden kwam DUNO direct met 1-0 achter, en ook nu was de eerste kans voor Forum Sport, maar gelukkig zagen we de bal nu naast gaan. Ditmaal was het andersom, want de eerste kans voor DUNO was wel raak. Joël was zoals altijd strijdvaardig, en gaf de bal goed voor aan Elian. Hij schoof de bal beheerst langs de keeper (1-0). Dat was een onverwacht succes, maar lang konden we niet van de voorsprong genieten, want de gelijkmaker viel niet lang daarna. Na deze treffer nam Forum Sport de regie even in handen, maar de kansen die ze kregen, werden vakkundig gekeerd door Rowan.
Hierna luwden de aanvalsgolven weer, en beten onze helden van zich af. Elian kreeg een kans, maar de keeper greep in. Helaas raakte Elian hierbij geblesseerd, en moest zich even later laten vervangen. De rust bood geen uitkomst, en het betekende dus tevens einde wedstrijd voor hem. Vlak voor rust kwam DUNO bijna weer op voorsprong, al was dat niet de eigen verdienste, want een verdediger van Forum Sport speelde verkeerd terug, maar de bal rolde voor DUNO langs de verkeerde kant van de paal.
Het was jammer dat Elian na rust niet terugkeerde, want hij staat altijd garant voor dreiging voorin. Gelukkig lieten onze helden zich hierdoor niet uit het veld slaan, want ondanks het feit, dat Forum Sport na rust de eerste kans kreeg, was het DUNO dat scoorde. Sem bekroonde een prima wedstrijd met een droge knal, die ver buiten het bereik van de keeper bleef (2-1). Was er dan toch een stunt mogelijk tegen dit sterke team? Aan de kant vonden we wel dat de scheidsrechter voor het einde mocht fluiten, maar er was nog een minuut of 20 te spelen. Forum Sport wachtte niet lang met toeslaan, en uit een toegekende vrije schop werd het 2-2. Dit was de ommekeer in de wedstrijd. Uit een mooie aanval scoorde Forum Sport 2-3. Bijna scoorde Levi de gelijkmaker, maar hij schrok zelf een beetje van de enorme kans die hij kreeg, en hij gaf de keeper de kans om zich onsterfelijk te maken.
De vermoeidheid begon toe te slaan bij onze helden, met als gevolg, dat ze te veel ruimte gingen weggeven, en dat is aan een ploeg als Forum Sport natuurlijk wel besteed. Rowan kon nog één keer ingrijpen, maar bij de volgende aanval viel de beslissing (2-4).
Een mooie vrije schop van Levi ging net naast, en daarna sloeg Forum Sport tweemaal genadeloos toe, en eindigde de wedstrijd toch nog in een tamelijk forse nederlaag (2-6). Het was een verdiende overwinning voor Forum Sport, maar wel een beetje geflatteerd.
De vader van Freddy kon prima onder woorden brengen wat er was fout gegaan, en kan een mooi huiswerklijstje gaan samenstellen voor Nathan. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Laakkwartier.
Ruud Nobel Overige uitslagen: Haaglandia - VUC 0-1