E1 laat dure punten liggen bij een rugbyteam

8 november 2008 0:00

VitesseDelft E1 - DUNO E1 uitslag 2 - 2
Speel je donderdagavond in een oefenpartijODB met verzorgd voetbal van de mat en werden er veel fysieke duels gewonnen met een uiteindelijke oefenwinst van 1-6, zo slap en ongeïnspireerd werd er vandaag 8 november, bij Vitesse Delft de warming-up uitgevoerd. Henk en Arie waren bang dat dit z'n weerslag op de wedstrijd niet zou missen. Hun voorgevoel kwam helaas uit. Vanaf minuut 1 vloog Vitesse Delft (met 2 overwinningen en 2 gelijkspelen nog ongeslagen) er letterlijk en figuurlijk in. Duno liet zich door dit rugbyvoetbal totaal afbluffen.
Was het angst, vormverlies, psychische gesteldheid of ontbrak de kracht doordat er 's-morgens niet of weinig wordt gegeten. Wie zal het zeggen, feit bleef wel dat we steeds een stap te laat waren. Toch wist Duno in de 1e helft door te dringen door de Vitesse defensie. Via een scrum kwam de bal bij Leroy die passte op Bram die de 0-1 liet aantekenen. Gelijk daarop moest Arie redden op een inzet van Vitesse. Niet veel later scoorde Vitesse makkelijk de 1-1 door een moment van slapte achterin. Het speelbeeld was rommelig en we maakten dezelfde fouten als tegen GDA; we hielden het veld niet breed en er werd te weinig bewogen zonder bal en teveel met bal. Niettemin kon Bram uit een try (vrije trap) de 1-2 inschieten. De tot dan goed leidende scheidsrechter floot voor rust.
Na rust werd Duno sterk onder druk gezet door Vitesse die zowat elk duel won en telkens ook de 2e bal hadden. Rody, Boris, Kerem en Arie hadden het zwaar achterin en ook Bram, Coen, Leroy en Amit liepen de benen uit het lijf. Helaas viel de 2-2 al snel in het begin van de 2e helft. Welke kant zou het opgaan?
De 2e helft ontglipte ons en de scheidsrechter, die nu voor alles en nog wat ging fluiten maar die vergat af en toe dat Vitesse zich aan dezelfde feiten vergreep. Ondanks dat kregen we nog genoeg kansen (Bram, Amit, Leroy, Coen) om de overwinning binnen te halen, maar door gebrek aan scherpte, onnodig egoïsme, het ontbreken van wat geluk en de keeper lukte dit niet meer. Het was een bar slechte wedstrijd van onze kant. Lag het aan de opstelling of aan de uitvoering, want donderdag speelden we in dezelfde opstelling ODB weg die qua fysiek niet onder zou doen voor Vitesse. Dus zaterdag moeten alle neuzen dezelfde richting staan en we moeten bereid zijn om voor elkaar te werken anders zal Quick E2 wellicht een te groot obstakel vormen!
Dacht alles wel gezien en gehoord te hebben in de voetballerij maar om in een voetbaltechnische discussie met een bejaarde vrouwelijke supporter van Vitesse bij gebrek aan een weerwoord L.L (bepaald geen lingowoord) genoemd te worden vond ik wel heel bijzonder.