DUNO D1 verliest van Quick op een heel groot veld....

19 januari 2014 0:00

Quick D1 - DUNO D1 5-1

Vandaag weer de start van de competitie en dit was gelijk een pittige. We moesten aantreden tegen het nog ongeslagen Quick.
Een zware dobber dus. We hadden al een twee tal vriendschappelijke wedstrijden in de benen zitten met wisselend resultaat dus was het even afwachten hoe we er voor stonden.

Bij aankomst op Quick hoorde ik dat we op het hoofdveld moesten spelen waar ik niet zo blij mee was. Dit veld heeft de grootste afmeting mogelijk en dat betekent dus voor ons dat we aan de bak moesten. Onze manier van spelen is veel druk vooruit zetten maar dan moet wel de aansluiting van achteruit goed zijn. Op ons eigen veld is dit te doen maar op een heel groot veld vergt dit veel loopwerk. Je kon ook goed zien dat het positiespel bij Quick dan ook veel beter was dan dat van DUNO. We speelden dan ook een slecht eerste kwartier en stonden na drie minuten al met 1-0 achter omdat Quick wel heel goed met de geboden ruimte omging. Er zaten dan ook aardig wat goede spelertjes bij Quick ze staan tenslotte niet voor niets ongeslagen boven aan. Toch wisten we de laatste 10 minuten onder de druk van Quick uit te komen zodat de ruststand beperkt bleef tot 1-0.

De tweede helft een DUNO wat feller was en iets beter het veld klein wist te houden. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht en ook DUNO kreeg wat kleine mogelijkheden. Toch kwam de 2-0. De linkerspits van Quick die niet alleen snel maar ook stevig, was achter Basten weggelopen en werd diep aan gespeeld. Basten die overigs een goede wedstrijd speelde tegen deze jongen kon hem niet meer bij houden. DUNO gaf niet op en ging toch weer in de aanval en twee minuten na de 2-0 stond het weer 2-1 door een fout van de keeper van Quick. Je zag het geloof op een goed resultaat bij ons toenemen maar de scheids van Quick (vader van een oud DUNO spelertje) vond toch echt dat zijn zoon vandaag moest winnen. Waar iedereen dacht aan een vrije schop voor onze keeper gaf hij een penalty voor Quick. Deze ging er in en bij DUNO was dit het kantelpunt in de wedstrijd. Zij konden het niet meer opbrengen om weer aan te zetten. Dat de uitslag uiteindelijk 5-1 werd is geflatteerd.

We gaan ons weer voorbereiden op de volgende wedstrijd. Lering uit deze wedstrijd is wel weer dat wij het op een groot veld moeilijk hebben. Dat wij dan veel sneller van achteruit moeten aansluiten om het veld kleiner te maken. Dat ons positiespel in de grote ruimte veel beter moet. Zijn weer mooie punten om op te trainen.